Ένα κινητό πράσινο σημείο ανακύκλωσης στις γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά

Στην προμήθεια ενός συστήματος διακριτής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών  προέβη ο Δήμος Παύλου Μελά. Το Κινητό Πράσινο Σημείο θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δημοτικών υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων, της ευαισθητοποίησης και ενθάρρυνσης  της  ενεργούς  συμμετοχής  των πολιτών, του  εξορθολογισμού  του  κόστους υπηρεσιών  διαχείρισης  αποβλήτων και  της προώθησης  των  οικονομικά  βιώσιμων  και περιβαλλοντικά αποδεκτών επενδύσεων.

Πρόκειται για ένα ειδικά κατασκευασμένο αυτοκινούμενο όχημα το οποίο προμηθεύτηκε ο Δήμος μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ από την Citipost ΙΚΕ και το οποίο είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να συλλέγονται χωριστά σε ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο (υπερκατασκευή) και να συμπιέζονται με ειδική πρέσα για εξοικονόμηση χώρου. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να ζυγίζει και να καταγράφει ηλεκτρονικά τα καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά του κάθε πολίτη και να ενημερώνει για τα οφέλη της κάθε ενέργειας.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Πρασίνου και του Τμήματος Καθαριότητας θα επισκέπτεται γειτονιές και σχολεία με σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή και θα συλλέγει σε πρώτο στάδιο χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό PET και τηγανέλαιο, παρέχοντας  κίνητρα  για  ανακύκλωση  και  δυνατότητες  για επιβράβευση.

Νοέμβριος 2021: Πρόγραμμα επισκέψεων σε γειτονιές – σχολεία

Έτσι, τα σημεία στα οποία θα σταθμεύσει το ειδικά διαμορφωμένο όχημα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών για το μήνα Νοέμβριο, είναι τα παρακάτω:

➢Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, 9.00 – 13.00, Πλατεία Έδεσσας

➢Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, 9.00 – 13.00, Πλατεία Νικόπολης

➢Σάββατο 13 Νοεμβρίου, 9.00 – 13.00, Πλατεία Μετεώρων

➢Τρίτη 16 Νοεμβρίου, 9.00 – 13.00, Πλατεία Κατσιά Ευκαρπία

➢Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, 9.00 – 13.00, Πάρκο Καρατάσιου

➢Σάββατο 20 Νοεμβρίου, 9.00 – 13.00, Πλατεία Άνω Ηλιούπολης

➢Τρίτη 23 Νοεμβρίου, 9.00 – 13.00. Πάρκο Δενδροποτάμου, Ωραιοκάστρου με Ιασονίδου Σταυρούπολη

➢Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, 9.00 – 13.00, Δημοτικό πάρκινγκ γηπέδου ποδοσφαίρου Πολίχνη

➢Σάββατο 27 Νοεμβρίου, 9.00 – 13.00, Δημοτικό πάρκινγκ Ευκαρπίας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ