Εκδήλωση στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης για την Ανακύκλωση

Η «οικολογική» δεξαμενή σκέψης, «Rethink» διοργάνωσε το Σάββατο 3/12, στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο» την πρώτη ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Η διαχείριση των αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών στη Δυτική Θεσσαλονίκη: Παρόν και μέλλον». Η συγκεκριμένη δράση τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

 

Η «Rethink» με την πρώτη αυτή ενημερωτική εκδήλωση αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση  των πολιτών στα ζητήματα της  ανακύκλωση αλλά και την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Ποια είναι η σημερινή εικόνα με τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες και τα απόβλητα στη Δυτική Θεσσαλονίκη; Tι απαιτείται για την ορθή διαχείριση τους; Πώς εξελίσσεται ο σχεδιασμός διαχείρισης των αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών;

Για τον  καθοριστικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας μίλησε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης, η κ. Μαρία Σπυράκη, Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, Βουλευτής, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ο κ. Κώστας Γιουτίκας, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ΠΚΜ, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, επιστήμονες καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ