Εικονική ξενάγηση «40 στάσεις στην Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων» από τον Δ. Καλαμαριάς

Στάσεις στην Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων

Το βραβευμένο Μουσείο Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής” Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Clio Muse Tours δημιούργησε μια πρωτότυπη εικονική ξενάγηση, που παρουσιάζει την ιστορία 40 ελληνικών σιδηροδρόμων και τον ρόλο που έπαιξαν στην οικονομική, εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, συνδυάζοντας το ανεκτίμητης αξίας ιστορικό αρχείο του μουσείου, με σπάνιες φωτογραφίες του 19ου και του 20 αιώνα , με  φωτογραφίες 360 μοιρών του σήμερα.

Η εικονική ξενάγηση «40 στάσεις στην Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων» που δημιουργήθηκε μέσω της πλατφόρμας Tour Experience της Clio Muse Tours μας ταξιδεύει στο παρελθόν διηγώντας μας την ιστορία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Μεταφέρει τους επισκέπτες σε 40 επιλεγμένες πόλεις σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από το 1869 και φτάνοντας μέχρι και το 1969. Από την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο μέχρι την Αλεξάνδρεια, τη Λεχώνια και το Βελεστίνο, η εικονική περιήγηση παρουσιάζει πόλεις, σταθμούς, καθώς και κατασκευές σιδηροδρόμων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Οι αφηγήσεις  που συνοδεύουν κάθε σημείο της ξενάγησης αποτελούνται από ιστορικά γεγονότα και πληροφορίες οι οποίες καταγράφηκαν μετά από εκτενή έρευνα.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην υλοποίηση ενός πολυδιάστατου project παγκόσμιου ενδιαφέροντος, του Μουσείου Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής” Δήμου Καλαμαριάς που έχει στόχο να προβάλει τις διάφορες πτυχές της ανάπτυξης του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου μέσω του πλούσιου φωτογραφικού του υλικού του μουσείου που χρονολογείται από το 1838», τονίζει ο πρόεδρος του Μουσείου, Παύλος Καλεμκερής.

Η εικονική ξενάγηση «40 στάσεις στην Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων» είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμαριάς, kalamaria.gr και του Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής».  

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ