Δύο μαθητικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής με τίτλο “Ζωγραφίζοντας το 1821” διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Δύο μαθητικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής με τίτλο “Ζωγραφίζοντας το 1821” διοργανώνουν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

«Από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, μετά από 400 χρόνια ζυγού, γεννήθηκε ένα ευρωπαϊκό κράτος με θεσμούς και νόμους μέσα σε λίγο διάστημα. Κι αυτό το μικρό θαύμα δημιούργησε ένα κλίμα φιλελληνισμού σε όλη την Ευρώπη και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα γράμματα και τις τέχνες, που έχουν να επιδείξουν πραγματικά αριστουργήματα για αυτήν την περίοδο», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Ο ένας διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων κι ο δεύτερος σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την Ελληνική Επανάσταση και την παρακαταθήκη της.

Οι διαγωνισμοί είναι ανοιχτοί από σήμερα (22 Μαρτίου) μέχρι και την 21η Μαΐου 2021. Η δήλωση συμμετοχής θα γίνει από τον διευθυντή κάθε σχολείου.

Για τους όρους του διαγωνισμού και για την υποβολή συμμετοχής για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πατήστε στο παρακάτω link:

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Για τους όρους του διαγωνισμού και για την υποβολή συμμετοχής για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πατήστε στο παρακάτω link:

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα: 2313 318.663, 2313 318.662 και 2313 318.666.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ