Δημόσια εκδήλωση για τα πρώην στρατόπεδα στο Καρατάσιου σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου

Εκδήλωση με θέμα «ΤA ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠEΔA ΩΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΧΩΡΟΙ – ΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ» διοργανώνεται στο Δημοτικό Εντευκτήριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, ώρα 19:00 και ενώ στις 18:30 θα προηγηθεί εθελοντικός καθαρισμός του Πάρκου Καρατάσιου.

Το Εργαστήριο Μελέτης Συλλογικών Πρακτικών για το Χώρο και την Ανάπτυξη του ΑΠΘ, σε συνεργασία με συλλόγους και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο Πάρκο Καρατάσιου και με την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνουν την παραπάνω δημόσια εκδήλωση για το σχεδιασμό και τη διαχείριση του Πάρκου Καρατάσιου και το μέλλον  των ανενεργών πρώην στρατοπέδων ως δημόσιων χώρων.

Τα μέλη του Εργαστηρίου θα πραγματοποιήσουν σύντομη ενημέρωση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους σχετικά με τον χώρο του πρώην στρατοπέδου. Θα ακολουθήσει ανοιχτή  συνέλευση για τη συγκρότηση Πολεοδομικής Επιτροπής Γειτονιάς (του άρθρου 30 του Ν. 1337/83 και της Κ.Υ.Α. Γ.621/59/1984) για το Πάρκο Καρατάσιου. Η επιτροπή θα λειτουργεί ως γνωμοδοτικό όργανο για το σχεδιασμό και τη διαχείριση του Πάρκου Καρατάσιου ως δημόσιου χώρου, σύμφωνα με τις χρήσεις γης που έχουν κατοχυρωθεί από το ισχύον ΓΠΣ Πολίχνης (ΦΕΚ 444Δ/ 26-7-2021).

Απώτερος σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να μονιμοποιηθεί και να θεσμοθετηθεί ο ισχυρός ρόλος της τοπικής κοινωνίας στην προστασία του κοινόχρηστου χαρακτήρα του χώρου και στα θέματα σχεδιασμού και διαχείρισής του.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους συλλόγους, συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν στο παραπάνω εγχείρημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ