Δήμος Θέρμης: Αρχίζουν οι εγγραφές για το πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης παιδιών

Τα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής» του Δήμου Θέρμης ξεκινάνε  τη λειτουργία του προγράμματος Καλοκαιρινής Φύλαξης Παιδιών έτους 2022. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης (Μανδρίτσα 2) και στο κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια από 20.06.2022 έως 29.07.2022 στα Βασιλικά και έως 19/08/2022 στη Θέρμη με ωράριο λειτουργίας 07:30-15:30, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ώρα προσέλευσης από τις 07:30 έως τις 09:00, με δυνατότητα πρώτης αποχώρησης στις 13:30. Ειδικότερα, για το μήνα Αύγουστο, τα παιδιά από τα Βασιλικά θα μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν εργαζόμενες μητέρες που είναι κάτοικοι του δήμου Θέρμης ή απασχολούνται αποδεδειγμένα σε Υπηρεσίες και Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός του δήμου. Εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα εργαζόμενες μητέρες μονογονεϊκών ή πολύτεκνων οικογενειών και στη συνέχεια γονείς που εργάζονται και οι δύο. Οι αιτήσεις άνεργων μητέρων που διαμένουν στο δήμο Θέρμης, θα καλυφθούν εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας στις δομές του Προγράμματος μετά την κάλυψή τους ως ανωτέρω. Αιτήσεις γονέων από όμορους δήμους θα καλυφθούν μόνο στην περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας στις δομές και εφόσον έχουν καλυφθεί οι προαναφερόμενες περιπτώσεις γονέων του δήμου Θέρμης.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί θέση συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα πρέπει να γίνει η αίτηση όσο το δυνατόν συντομότερα, δεδομένου ότι εκτός των ειδικών κατηγοριών (μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες), θα τηρηθεί πρωτόκολλο εισερχομένων αιτήσεων έως την κάλυψη των προς διάθεση θέσεων ανά σχολείο.

Στο πλαίσιο των νέων Πρωτοκόλλων COVID-19 (σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας 48804/ΓΔ4/29-04-22) που ισχύουν στην εκπαίδευση, διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα και άλλα.

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών παραμένει στα περυσινά επίπεδα: για ένα παιδί δώδεκα (12,00) ευρώ την εβδομάδα. Για δύο και περισσότερα παιδιά της ίδιας οικογένειας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής είναι οκτώ (8,00) ευρώ ανά παιδί την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια του καθημερινού προγράμματος τα παιδιά τρώνε πρωινό 09:00-09:30 και μεσημεριανό 13:30-14:00. Στα σχολεία υπάρχουν ψυγεία για την συντήρηση των γευμάτων και των ροφημάτων (νερό, χυμός). Ειδικά για τα τρόφιμα που προσκομίζουν τα παιδιά να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να προσφέρεται ζεστό φαγητό.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής συστήνουμε τα παιδιά να βάζουν αντηλιακό, καπέλα και να φοράνε ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Οι αιτήσεις  ξεκινούν από  σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου,  γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και ικανοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας.

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και θα είναι διαθέσιμη από τις 25 Μαΐου στο site του Ν.Π.Δ.Δ. www.socialthermi.gov.gr. Η αίτηση θεωρείται αποδεκτή ΜΟΝΟ εφόσον λάβετε απαντητικό e-mail από την υπηρεσία και ΜΟΝΟ τότε πρέπει να προχωρήσετε σε κατάθεση του ποσού στην τράπεζα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των παιδιών είναι τα ακόλουθα:

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

Βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας της μητέρας σε ισχύ.

Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ  ή Έντυπο Ε1 (3η σελίδα) της φορολογικής δήλωσης για την απόδειξη τόπου κατοικίας.

Πρόσφατη ιατρική βεβαίωση (όχι προγενέστερη του Σεπτέμβρη 2021), υπογεγραμμένη από παιδίατρο που να αναφέρει ότι το παιδί είναι υγιές και επιτρέπεται να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες ή πρόσφατο Δελτίο Υγείας.

Υπεύθυνη δήλωση των εχόντων τη γονική μέριμνα για τη συγκατάθεσή τους στην παραλαβή του παιδιού/παιδιών από τρίτο πρόσωπο (εκτός από τους γονείς).

Αποδεικτικό κατάθεσης στην Τράπεζα. Όλα τα προαναφερόμενα πρέπει να τα προσκομίσει ο γονέας στο Σχολείο που θα επιλέξει, κατά την 1η ημέρα παρακολούθησης του προγράμματος. Ο τρόπος πληρωμής γίνεται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης: Α) ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΙΒΑΝ: GR 2801722670005267071613962) ή  Β) ΑΤΤΙΚΗΣ (ΙΒΑΝ: GR 9301608750000000084912719)  Ως καταθέτης θα αναγράφεται το όνομα του γονέα στο όνομα του οποίου έχει υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση και αιτιολογία «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ 2022 και (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ)». Το αποδεικτικό κατάθεσης θα προσκομίζεται μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά καθώς η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την εξόφληση.  Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να  επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 23923 30213 – 214.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ