Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Απινιδωτής «Ζωής» στον δήμο μας από την «Euromedica – Αρωγή»

 

To Kέντρο Αποκατάστασης «Euromedica- Αρωγή Θεσσαλονίκης»,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου, προχώρησε σε δωρεά στον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη ενός φορητού απινιδωτή,  μίας  συσκευής που σώζει ζωές και είναι  απαραίτητη σε έκτακτα περιστατικά.

Οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές είναι απλές συσκευές, η χρήση των οποίων είναι δυνατή και από μη ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό. Εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο μέχρι τη διακομιδή του ασθενούς στο Νοσοκομείο. Η τοποθέτηση τους αποδεδειγμένα σώζει ζωές, εδραιώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Η παράδοση του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε από τον Διοικητικό Διευθυντή της «Euromedica Αρωγή Θεσσαλονίκης»  κ. Μιχάλη Σαμαρίνα στον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη .

Μετά την παράδοση ακολούθησε ανοιχτό σεμινάριο επίδειξης χρήσης του απινιδωτή, το οποίο παρακολούθησαν οι υπάλληλοι του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας. Ξεχωριστή η παρουσία του μικρού μαθητή Αύγουστου Θωμαϊδη Κόττης, μέλους του “Kids save lives” που έκανε ζωντανή επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Η πρωτοβουλία  εντάσσεται στην πολιτική του ομίλου Euromedica με έμφαση στην προσφορά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας υψηλής ποιότητας με επίκεντρο τη φροντίδα στον άνθρωπο και τη συνεισφορά στην κοινωνία.

Ο όμιλος, όπως έδειξε και κατά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, στέκεται αρωγός στην πολιτεία και στην κοινωνία, διαθέτοντας το δυναμικό της στην υπηρεσία του πολίτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ