Ξεκίνησε η σχολική περίοδος 2022-23 για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Παύλου Μελά

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου και το Τμήμα Παιδικών Σταθμών σας  καλωσορίζουν και εύχονται  σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους καλή αρχή, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο!

Η ημέρα που το παιδί πηγαίνει για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό, αποτελεί  για αυτό ένα μεγάλο βήμα στη ζωή του. Ανοίγεται ένας καινούργιος κόσμος γεμάτος από ερεθίσματα και εμπειρίες και του δίνεται η δυνατότητα να αρχίσει να προετοιμάζεται κοινωνικά και διανοητικά για τη συμμετοχή του στη σχολική ζωή και στην κοινωνία γενικότερα.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά θέλοντας να είναι κοντά στον γονέα, έχει εντάξει στο προσωπικό των παιδικών σταθμών ψυχολόγο.

Ο ψυχολόγος διευκολύνει την ομαλή ένταξη των παιδιών στη σχολική τάξη, συνεργαζόμενος στενά με το παιδαγωγικό προσωπικό και μέσω προσωπικών συναντήσεων με τους γονείς.

Παρέχει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και γονέων.

Εφαρμόζει προγράμματα προαγωγής της ψυχικής υγείας (Ο κανόνας του εσώρουχου, αναγνώριση συναισθημάτων, κ.α.) και σε συνεργασία με τους παιδιάτρους παρατηρεί την ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών, για την έγκαιρη αντιμετώπιση δυσκολιών που τυχόν προκύπτουν.

Η ψυχολόγος επισκέπτεται όλους τους  βρεφονηπιακούς  σταθμούς κάθε 15 μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επίσης διοργανώνεται Σχολή Γονέων (1 συνάντηση κάθε 15 μέρες) δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να συζητήσουν με την βοήθεια του ψυχολόγου για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Στόχος της Σχολής Γονέων είναι να δώσει εφόδια στους συμμετέχοντες ώστε να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στον σύνθετο και απαιτητικό ρόλο τους με αποτέλεσμα να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στην Υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού ή στο τηλέφωνο 2310605602.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ