Δήμος Παύλου Μελά: «Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού»

Γιορτάζουμε σήμερα 11 Δεκεμβρίου την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε. και της UNICEF και ο εορτασμός αυτός αντικατοπτρίζει τη σημασία που αποδίδει η Διεθνής Κοινότητα στα παιδιά όλου του κόσμου, καθώς και την ανησυχία της σχετικά με την κατάστασή τους.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά, με το Τμήμα των Παιδικών Σταθμών, τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων και το Κοινωνικό Ιατρείο, διοργάνωσαν εκδήλωση την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στην οδό Λαγκαδά, στο ύψος του Δημαρχείου Παύλου Μελά, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ενηλίκων πολιτών και παιδιών για την προάσπιση των Δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του Παιδιού.

Στο πλαίσιο της πετυχημένης δράσης των κοινωνικών δομών διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα και αναμνηστικά είδη με μηνύματα που αφορούσαν τα δικαιώματα του παιδιού, στη ζωή, την ελευθερία, την ειρήνη, την υγεία, την αγάπη, την οικογένεια, τη μόρφωση, τη φιλία, το παιχνίδι, την αθωότητα.

Η Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού κατοχυρώνει βασικές αρχές και δεσμεύει τις Κυβερνήσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για μια φιλική για το παιδί κοινωνία, αναγνωρίζει ότι όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, έχουν δικαιώματα όπως και οι ενήλικες, εξαιτίας της φύσης τους όμως, έχουν και επιπλέον δικαιώματα, καθώς χρειάζονται ειδική φροντίδα και προετοιμασία για να ανατραφούν μέσα σε πνεύμα ειρήνης, αξιοπρέπειας, ανοχής, ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, ώστε να προετοιμαστούν πλήρως για να ζήσουν μια ατομική ζωή στην κοινωνία.

Δυστυχώς οι παραβιάσεις συνεχίζονται καθημερινά, παγκοσμίως και αφορούν σχεδόν όλα τα δικαιώματα των παιδιών!

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου,  Χαρά Αμανατίδου, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού», μας καλούν να ενημερωθούμε σε βάθος για τα δικαιώματα των παιδιών και να υιοθετήσουμε τον σεβασμό τους, ως στάση ζωής. Μόνο έτσι θα υπάρχει σοβαρή ελπίδα για έναν κόσμο δίκαιο όπου σύμφωνα και με την πρώτη αρχή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1959): “Το παιδί θα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα… χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, φύλλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσης του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ