Δήμος Παύλου Μελά: «Με 750.000 ευρώ στρώθηκε πράσινο ‘’χαλί’’ στα δημοτικά γήπεδα Άνω Ηλιούπολης και Ευκαρπίας»

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Παύλου Μελά στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης και της Ευκαρπίας (Εργατικές Κατοικίες) και τον Οκτώβριο, όσοι αγαπούν και υιοθετούν τον αθλητικό τρόπο ζωής, θα γυμνάζονται στους αναβαθμισμένους δημοτικούς αθλητικούς χώρους.
Με το έργο «Διαμορφώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στις ΔΚ Σταυρούπολης Ευκαρπίας» προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έστρωσε πράσινο ‘’χαλί’’ στα παραπάνω δημοτικά γήπεδα και με υπόδειξη των προτεραιοτήτων παρέμβασης σε όλες τις ενότητες, από τη Διεύθυνση Αθλητισμού – Παιδείας – Πολιτισμού, συνεχίζει τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του δήμου Παύλου Μελά.
Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι ελαχίστου συνολικού ύψους πέλους άνωθεν της πρωτογενούς βάσης εξήντα (60) χιλιοστών, τελευταίας τεχνολογίας, εγνωσμένης αξίας και ποιότητας παραγωγής, κατασκευασμένος από μονόκλωνες ίσιες ίνες πολυαιθυλενίου πυκνής πλέξης και με τις ίνες άρρηκτα συνδεδεμένες με την επιφάνεια, δια επιπάσεως από επίστρωση πολυουρεθάνης.
 Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή υποδομής έδρασης του χλοοτάπητα, την κατασκευή περιμετρικών καναλιών, την τοποθέτηση προστατευτικών στρωμάτων στα τοιχία του γηπέδου Ευκαρπίας και την επισκευή των περιφράξεων.
Να σημειωθεί ότι τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης του έργου επηρεάστηκαν λόγω της διεθνούς αρρυθμίας που προκλήθηκε στις μεταφορικές από τα γεγονότα του Μαρτίου, παρ όλα αυτά με εντατική προσπάθεια θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.
Το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης, στις οδούς Ιθάκης (‘’σύνορο’’ με τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου) και 17η Νοέμβρη αναπτύσσεται σε μια περιοχή που αποτελεί κυψέλη σχολικών και αθλητικών χώρων καθώς γειτνιάζει με το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το ΔΑΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος, τα δημοτικά γήπεδα τένις και με εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων (δύο λύκεια, γυμνάσιο, δημοτικό, νηπιαγωγείο).
Το δημοτικό γήπεδο της Ευκαρπίας βρίσκεται δίπλα στις εργατικές κατοικίες, την περιφερειακή οδό και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γεώργιος Σπασέγκος.
Οι αναβαθμισμένες δημοτικές υποδομές θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες στους αθλούμενους των συλλόγων και του μαζικού αθλητισμού που φιλοξενούνται στα παραπάνω γήπεδα, σε εκατοντάδες μαθητές – μαθήτριες γειτονικών σχολείων που γυμνάζονται και συμμετέχουν σε αθλητικά προγράμματα, αλλά και σε κατοίκους που αναζητούν ένα λειτουργικό, φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον, με απόλυτη ασφάλεια, για ατομική εκγύμναση, όταν φυσικά το επιτρέπει, το πρόγραμμα που συντάσσει το Τμήμα Αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις στους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους και τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών που θα προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους κάθε ηλικίας, ατομικά ή συλλογικά να αθληθούν σε καλύτερες συνθήκες.
«Στον Δήμο Παύλου Μελά, παρά τη ραγδαία αλλαγή των συνθηκών λόγω της υγειονομικής κρίσης, καταφέραμε να υλοποιήσουμε στον μεγαλύτερο βαθμό το σχεδιασμό μας και παράλληλα είμαστε πανέτοιμοι για να θέσουμε τους στόχους για τα επόμενα χρόνια» αναφέρει ο Δήμαρχος και συνεχίζει: «προγραμματίζουμε την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου στο ΔΑΚ Πολίχνης που είναι η μεγαλύτερη αθλητική κυψέλη του Δήμου, την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην Άνω Ηλιούπολη, τις αναβαθμίσεις ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ με τη στήριξη της ΜΕ Θεσσαλονίκης, ενώ είναι ειλημμένη η απόφαση για τοποθέτηση ταρτάν στίβου στο Στάδιο Σταυρούπολης δίπλα στο Δημαρχείο, από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, μετά από την καλή συνεργασία των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης με τον Δήμο μας. Σε δύσκολους καιρούς, με ρεαλιστικό πλάνο, πίστη και καλές συνεργασίες αλλάζουμε τον χάρτη των αθλητικών υποδομών του τόπου μας.»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ