Δήμος Ωραιοκάστρου: Σημείο αναφοράς για το Μελισσοχώρι η νέα Πλατεία

Π. Τσακίρης: «Αποδίδουμε στους κατοίκους έναν καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο»

Σημείο αναφοράς για το Μελισσοχώρι αποτελεί η αναπλασμένη Πλατεία, που χθες το βράδυ εγκαινιάστηκε και αποδόθηκε στους κατοίκους. Το έργο υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, σε αγαστή συνεργασία με το Συμβούλιο της Κοινότητας Μελισσοχωρίου και τους τοπικούς φορείς. Αξίζει να σημειωθεί πως τα σχέδια για την δημιουργία της νέας Πλατείας απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και την περασμένη εβδομάδα αποδόθηκε στον Δήμο Ωραιοκάστρου το 3ο Βραβείο OTA AWARDS για την ανάπλαση της πλατείας, σε τελετή που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

egkainia plateia melissochorioy 3

«Το Μελισσοχώρι σήμερα γιορτάζει, είναι μια λαμπρή μέρα. Μια μεγάλη και σημαντική ανάπλαση, ένας καλαίσθητος και λειτουργικός χώρος αποδίδεται στην τοπική κοινωνία. Τίποτα δεν έγινε τυχαία, καμία κατάκτηση δεν έρχεται από μόνη της. Θέλω να συγχαρώ το τοπικό συμβούλιο, που ενωμένοι συνεργάστηκαν με την δημοτική αρχή και το όμορφο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας το βιώνετε σήμερα», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας Πλατείας.

egkainia plateia melissochorioy 10

«Και δεν είναι μόνο αυτό για το Μελισσοχώρι», πρόσθεσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι «είναι σε εξέλιξη ένας ΄΄οργασμός΄΄ έργων σε μία περιοχή που τα προηγούμενα χρόνια είχε ξεχαστεί και εγκαταλειφθεί, για μια περιοχή που αξίζει πολλά και οι κάτοικοι ζητούσαν επίμονα να γίνει κάτι. Εμείς δεν επιτρέψαμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι πετύχαμε να ολοκληρώνονται στην περιοχή βασικά έργα υποδομής και έρχεται ο καιρός που θα μιλήσουμε και για τα ωραία αυτού του τόπου, πώς δηλαδή θα αναδείξουμε την ιστορική του κληρονομιά και πώς θα κάνουμε παρεμβάσεις, ώστε αυτός ο τόπος να γίνει ξακουστός πέρα από τα όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου. Να είστε υπερήφανοι που είστε Μελισσοχωρίτες, με κάνατε και εμένα να αισθανθώ Μελισσοχωρίτης και είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος για αυτό. Εύχομαι να ζητάτε και να απαιτείτε πράγματα για την πρόοδο αυτού του τόπου και να είστε βέβαιοι ότι εμείς θα σας ακούμε και θα υλοποιούμε πράγματα που έχετε ανάγκη», υπογράμμισε ο Παντελής Τσακίρης.

egkainia plateia melissochorioy 2

Α. Μοσχόπουλος: «Είμαστε χαρούμενοι που γίνονται τόσα έργα στον τόπο μας»

«Το 1983 με το 2023 για το Μελισσοχώρι έχουν κάτι κοινό. Τότε έγινε η πρώτη ανάπλαση της πλατείας και σήμερα η δεύτερη ανάπλαση», είπε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Όταν ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, μας είπε το 2020 ότι θέλει να προχωρήσει στην ανάπλαση της πλατείας, όλοι κοιταχτήκαμε. Κι αυτό γιατί είχαμε στο μυαλό μας άλλα βασικά θέματα, όπως την αποχέτευση, την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, την συντήρηση δρόμων, το φυσικό αέριο, την λειτουργία ΚΕΠ. Ο δήμαρχος μας είπε ΄΄θα γίνουν΄΄! Και με χαρά είδαμε ότι πράγματι όλα μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης. Ήρθε ο δήμαρχος μαζί με τους αρχιτέκτονες και ζήτησαν από το Συμβούλιο να δώσουμε το στίγμα μας. Οι σύμβουλοι και εγώ καθίσαμε και εστιάσαμε σε τρία σημεία: Το ένα ήταν να αποτελεί η πλατεία σημείο αναφοράς για όλο το χωριό, πόλο έλξης για όλη την περιοχή, πράγμα που νομίζω το πετύχαμε. Δεύτερο και σημαντικό να συνδέσουμε την πλατεία με το κύριο θρησκευτικό μας κέντρο και μνημείο, τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, για αυτό έγινε η όδευση του λιθόστρωτου ως την εκκλησία. Και τρίτο να αποφύγουμε το ΄΄ράβε ξήλωνε΄΄, να περάσουν δηλαδή όλες οι υποδομές, και έτσι έγινε, υλοποιήθηκαν όλες οι υποδομές και σήμερα χαιρόμαστε την πλατεία».

Ο κ. Μοσχόπουλος ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Χαράλαμπο Καζαντζίδη και τους συνεργάτες του για την υλοποίηση του έργου, τονίζοντας πως η συμβολή τους ήταν καθοριστική για να γίνει πιο όμορφο το Μελισσοχώρι.

egkainia plateia melissochorioy 4

Γ. Παραπανήσιος: «Συνεχίζουμε με περισσότερα έργα»

«Από σήμερα μπορούμε να χαρούμε τη νέα μας Πλατεία. Ήταν ένα έργο αναγκαίο και απαραίτητο για το χωριό μας, ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή μας, ομορφαίνει το ιστορικό κέντρο του Μελισσοχωρίου και δίνει ανάπτυξη για τον τόπο μας. Η ανάπλαση έγινε με συντονισμένες προσπάθειες του δημάρχου μας, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία να γίνει το έργο, εξασφάλισε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις και σήμερα την εγκαινιάζουμε. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά για να κάνουμε ακόμη περισσότερα έργα στον τόπο μας», είπε στο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γιώργος Παραπανήσιος.

egkainia plateia melissochorioy 11

Αναβίωση παραδοσιακού γάμου

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων της νέας Πλατείας ακολούθησε η μουσικοχορευτική εκδήλωση «18ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» που διοργάνωσε η Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου.

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου με εντυπωσιακό τρόπο παρουσίασαν στο κοινό αναβίωση παραδοσιακού – μπαλτζιανού γάμου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής ΚΑΠΗ Μελισσοχωρίου.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ