Δήμος Λαγκαδά: Μεγάλη προσέλευση στις τριήμερες εκδηλώσεις των Αγίων Αποστόλων στον Σοχό

Την ευκαιρία να ξανασμίξουν χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας, σε μια εκδήλωση -θεσμό, είχαν χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες το τριήμερο 28-30 Ιουνίου στον Σοχό, όπου πραγματοποιήθηκε το εμβληματικό πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων.

Χθες οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τους αγώνες παραδοσιακής πάλης, με τους αθλητές να αγωνίζονται όπως και στην αρχαιότητα στο «αλώνι», αλείφοντας το σώμα τους με λάδι, φορώντας και τα παραδοσιακά κιουσπέτια, παντελόνια πάλης από δέρματα βουβαλιών ή μοσχαριών.

sohos-agioi-apostoloi-3.jpg

sohos-agioi-apostoloi-2.jpg

sohos-agioi-apostoloi-5.jpg

Στο κατάμεστο δημοτικό στάδιο Σοχού «Μενέλαος Βασιλικός», οι αθλητές της πάλης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διατηρώντας μια παράδοση που χάνεται στο πέρασμα των αιώνων.

sohos-agioi-apostoloi-4.jpg

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, καθώς και μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πανδημία και οι περιορισμοί που έφερε, δεν μείωσαν στο ελάχιστο την θέρμη και τη λαχτάρα του κόσμου να αγκαλιάσει και να έρθει ξανά σε επαφή με την παράδοση που τόσο στερήθηκε το περασμένο διάστημα», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ