Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Προχώρησε στην πρόσληψη επιπλέον 20 σχολικών καθαριστριών

Την καθαριότητα των σχολείων ενισχύει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρώντας στην πρόσληψη επιπλέον 20 σχολικών καθαριστριών.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών στα σχολεία, εν μέσω της  υγειονομικής κρίσης λόγω του covid-19, και με δεδομένη την αδυναμία της Πολιτείας να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, η δημοτική αρχή ενισχύει την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, θέτοντας από σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στη μάχη για καθαρά και ασφαλή σχολεία έκτακτο προσωπικό μερικούς απασχόλησης, με τη δαπάνη να καλύπτεται εξολοκλήρου από ιδίους πόρους του δήμου.

«Είναι σαφές ότι η μόνη μόνιμη λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων είναι η πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών και προσωπικού πλήρους απασχόλησης. Δυστυχώς όμως η αδυναμία της κεντρικής διοίκησης να δώσει λύση, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες οικονομικές μας δυνατότητες, δεν μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Προτάσσοντας την προστασία της υγείας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων του Δήμου μας,  όπου προέκυψαν αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19, και με δεδομένο ότι μερίδα του υπάρχοντος προσωπικού παραμένει ανεμβολίαστη μεγιστοποιώντας τα προβλήματα, προχωρήσαμε με ιδίους πόρους στην έκτακτη πρόσληψη των 20 σχολικών καθαριστριών, καθώς η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Καλωσορίζοντας τους 20 νεοπροσληφθέντες εργαζομένους ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης, Γιώργος Σταυρίδης, ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο τους, παροτρύνοντας τους να επιδείξουν υποδειγματική συνέπεια και εργατικότητα στη μεγάλη και διαρκή προσπάθεια για την καθαριότητα και υγιεινή στους χώρους των σχολείων.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ