Δήμος Κιλκίς: Δίκτυο αντικεραυνικής προστασίας σε δεκατέσσερις σχολικές μονάδες

Η αντικεραυνική ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι ένα ακόμη μέτρο ισχυρής προστασίας με το οποίο εξοπλίζει τις σχολικές μονάδες η Δημοτική Αρχή Κιλκίς περιορίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η πτώση κεραυνών στο σχολικό χώρο αλλά και τις ζημίες σε υποδομές του.

Νέα αλεξικέραυνα σύγχρονης τεχνολογίας έχουν τοποθετηθεί σε δεκατέσσερα σχολικά διδακτήρια που είτε δε διέθεταν ποτέ αντικεραυνική προστασία είτε ο εξοπλισμός τους είχε κλαπεί από αγνώστους που αφαιρούν τα τελευταία χρόνια χαλκό και μέταλλα από αφύλακτους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Τα σχολεία που έχουν θωρακιστεί με αλεξικέραυνα είναι:

– το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς με ταυτόχρονη κάλυψη λόγω γειτνίασης του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και του ΚΔΑΠ -ΜΕΑ

– το Δημοτικό Σχολείο Γαλλικού

-το Δημοτικό Σχολείο του Σ.Σ. Μουριών

– το Δημοτικό Σχολείο Επταλόφου

– το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου

– το Γυμνάσιο Βαπτιστή

– το Γυμνάσιο Ευκαρπίας

– το Γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου

– το Γυμνάσιο- Γενικό Λύκειο Νέου Αγιονερίου

 το Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Καμπάνη

– το Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Μουριών

– το Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Χέρσου.

Η εγκατάσταση των αλεξικέραυνων εκπομπής πρώιμου οχετού έγινε με βάση το Γαλλικό και Ισπανικό εθνικό πρότυπο και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πολιτικής σχεδίασης έκτακτης ανάγκης. Σε κάθε ιστό έχει τοποθετηθεί ένας ψηφιακός απαριθμητής κεραυνικών πληγμάτων ώστε να διακριβώνεται αν η κεφαλή του αλεξικέραυνου έχει δεχθεί κάποιο πλήγμα και μία μαγνητική κάρτα καταγραφής κεραυνικού ρεύματος. Οι κεντρικοί πίνακες παροχής ρεύματος των σχολικών μονάδων ενισχύθηκαν με τετραπολικούς απαγωγούς για την προστασία τους από κεραυνικά πλήγματα καθώς και με απαγωγούς κρουστικών υπερτάσεων για την προστασία των τηλεφωνικών γραμμών. Η αγορά τους, συνολικού ύψους 148.800ευρώ, καλύφθηκε από δημοτικά έσοδα.

Σε μια περιοχή που είναι ευάλωτη στα κεραυνικά πλήγματα, τα νέα αλεξικεραυνικά συστήματα εκτιμάται ότι θα επιτελέσουν στο ακέραιο την αποστολή τους παρέχοντας ασφάλεια στα σχολικά συγκροτήματα. Η προμήθεια και τοποθέτηση αλεξικέραυνων εκπομπής πρώιμου οχετού και σε άλλα σχολεία βρίσκεται στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για τη φετινή χρονιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ