Δήμος Καλαμαριάς: Υπογράφηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Υπογράφηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), που θα αλλάξει τη ζωή και την καθημερινότητα των Καλαμαριωτών. Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, υπέγραψε την εκπόνηση της μελέτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των ανάδοχων εταιριών, CONSORTIS-ΣΑΜΑΡΑΣ.
Τι περιλαμβάνει το ΣΒΑΚ
Βασική μέριμνα είναι η δημιουργία πλήρους και ολοκληρωμένου δικτύου προσβάσιμων πεζοδρομίων για πεζούς και ΑΜΕΑ, σε ολόκληρη την περιοχή μελέτης, με μέτρα όπως διαπλάτυνση γραμμική ή σημειακή των πεζοδρομίων, υπερυψωμένες διαβάσεις, νησίδες ασφαλείας, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, κλπ. Περαιτέρω μέριμνα θα ληφθεί για την εξυπηρέτηση των αυξημένων ροών πεζών στο εμπορικό κέντρο, στο παραλιακό μέτωπο καθώς και στους νέους σταθμούς ΜΕΤΡΟ. Έμφαση θα δοθεί στις μετακινήσεις από και προς τους χώρους εκπαίδευσης, πρασίνου και αθλητισμού και στη διασύνδεση αυτών.
Επιπλέον θα υπάρξει επανασχεδιασμός, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, μεγάλων και σημαντικών συγκοινωνιακών έργων της κυκλοφοριακής σύνδεσης της Καλαμαριάς όπως η έξοδος στην ανατολική περιφερειακή μέσω του Κ13, η διάνοιξη της οδού Πόντου και Κ. Καραμανλή κ.α.
Ταυτόχρονα θα γίνει προσαρμογή του κυκλοφοριακού μοντέλου της πόλης με κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (μονοδρομήσεις, αλλαγές κατεύθυνσης, αλλαγές προτεραιοτήτων διασταυρώσεων, κλπ.) ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφοριακή οργάνωση και να μειωθεί στο ελάχιστο η διαμπερής κυκλοφορία των οχημάτων.
«Δεν μπορούμε να περιοριστούμε μόνο στις φυσικές ομορφιές της Καλαμαριάς. Η πόλη μας έχει προοπτικές κι αυτές φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε, προχωρώντας σε στρατηγικό σχεδιασμό, που θα κάνει την καθημερινότητα των πολιτών, όχι μόνο πιο εύκολη, αλλά και πιο ευχάριστη» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.
Η εκπόνηση της μελέτης χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο (105.000€) και από ιδίους πόρους (50.000€).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ