Δήμος Καλαμαριάς: Ξεκινάει η ανακατασκευή του Πάρκου Πασαλίδη

Το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους Πάρκο Πασαλίδη πρόκειται να αλλάξει μορφή να εκσυγχρονιστεί, αφού υπεγράφη η ανακατασκευή του κι έτσι οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου μήνα.

Αναρρίχηση, αιώρες για μικρούς και μεγάλους, κούνιες νηπίων και παιδιών, παιχνίδι  τούνελ, σύνθετο με τσουλήθρα, παιχνίδια ελατήρια ζωάκια και διπλή τραμπάλα, είναι τα βασικά παιχνίδια, από φυσικό ξύλο που θα περιλαμβάνει το νέο πάρκο, για να προσφέρει χαρά στα παιδιά.

Παράλληλα θα πλαισιώνεται  από ξύλινη εξέδρα-καθιστικό και παγκάκια, ώστε να φιλοξενεί τους μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στην προσβασιμότητα όλων των πολιτών, δεν υπάρχουν σκαλοπάτια και μεγάλες υψομετρικές διαφορές, προβλέφθηκαν δε στον εξοπλισμό του παιχνίδια και βρύσες κατάλληλα για ΑΜΕΑ.

Το πεζοδρόμιο επί της οδού Πασαλίδη θα διευρυνθεί, θα δημιουργηθούν ράμπες στις γωνίες του και θα εξοπλιστεί με οδηγό τυφλών.

Το πάρκο θα είναι περιφραγμένο, όπως ορίζουν οι κανόνες ασφαλείας των παιδικών χαρών και η είσοδος του θα γίνεται από τις δύο ήδη υπάρχουσες εισόδους στον πεζόδρομο.

Επιπλέον προβλέπεται η μείωση των σκληρών επιφανειών, ώστε να εμπλουτίζεται από τα όμβρια ύδατα ο υδροφόρος ορίζοντας και να μειωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους που το περιβάλλουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το νέο πάρκο θα απομακρυνθούν οι υπάρχουσες λεύκες, ηλικίας 40 χρόνων,  δέντρα ιδιαίτερα επικίνδυνα και αλλεργιογόνα, καθώς είχαν ξεριζωθεί δύο στο παρελθόν από  δυνατούς ανέμους και κρίθηκαν  επικίνδυνες , για τους περίοικους  και τους επισκέπτες του πάρκου, από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου όπως και από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.
Η πράξη «Ανακατασκευή του πάρκου Πασαλίδη» εντάχθηκε με Απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» με συνολικό προϋπολογισμός Πράξης: 613.609,44€

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ