Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Από το καλοκαίρι σε λειτουργία το σύστημα των καφέ κάδων στη Θεσσαλονίκη

Από το καλοκαίρι, οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορούν να συγκεντρώνουν σε ένα δοχείο ή σε μια βιοαποδομήσιμη σακούλα τα οργανικά απορρίμματα που παράγει κάθε νοικοκυριό, ώστε να τα ρίχνουν στους καφέ κάδους που ως τότε θα έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους.

Από εκεί, ειδικά απορριμματοφόρα θα παραλαμβάνουν το περιεχόμενο των καφέ κάδων και θα το μεταφέρουν σε διάφορα σημεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να δημιουργηθεί ένα καλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο μια εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και οι δήμοι, από την πλευρά τους, θα ενημερώνουν τους πολίτες για τη σημασία αυτής της απλής κίνησης, καθώς το ποσοστό των οργανικών αποβλήτων αγγίζει το 40% του συνόλου των απορριμμάτων.

Συνεπώς, η διαχείρισή τους αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού όγκου των προς διαχείριση σκουπιδιών, ώστε σε συνδυασμό με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση να μειώνονται οι ποσότητες που οδηγούνται στην ταφή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ