Δημήτρης Παπαστεργίου: Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για την ενημέρωση των Δήμων για τα χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδας, ∆ημήτρης Παπαστεργίου πήρε μέρος στην διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε η Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras με θέμα «Χρηματοδοτήσεις για κλιματικά ουδέτερες πόλεις με έξυπνες εφαρμογές».

Πρωτοβουλία Ενημέρωσης της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδας για το Ταμείο Ανάκαμψης

Στην ημερίδα ο κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε ότι η ΚΕ∆Ε έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία ενημέρωσης όλων των ∆ήμων της χώρας για τα χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα αφορούν στις αναπλάσεις αλλά και στα έργα που θα μεταλλάξουν τις πόλεις σε κλιματικά και ενεργειακά ουδέτερες.

Η ΚΕ∆Ε θα συμβάλει ώστε να γίνει προτεραιοποίηση των έργων και να μην παρουσιαστούν αλληλεπικαλύψεις ώστε όλοι οι ∆ήμοι να μην αφήσουν ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο από το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕ∆Ε και ∆ήμαρχος Τρικκαίων τόνισε την ανάγκη για ολιστική αντιμετώπιση του σχεδιασμού των πόλεων του μέλλοντος που θα είναι ενεργειακά και περιβαλλοντικά ουδέτερες. Αναφέρθηκε στις τολμηρές αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν οι ∆ήμοι αλλά και η κεντρική εξουσία για πόλεις που θα δίνουν χώρο στους πολίτες και στο πράσινο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

∆ήλωση του Προέδρου της ΚΕ∆Ε, ∆ημήτρη Παπαστεργίου:

«Είναι σημαντικές αυτές οι πρωτοβουλίες για να κουβεντιάζουμε όλοι το πώς οραματιζόμαστε τις πόλεις του μέλλοντος. Με το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε ολιστικά τις πόλεις και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον φιλικό και βιώσιμο. Ναι στην ηλεκτροκίνηση αλλά μην ξεχνάμε ότι οι πόλεις της Ελλάδας, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, περπατιούνται και αυτό πρέπει να καταφέρουμε. Να δώσουμε χώρο στους πεζούς και στα ποδήλατα, με ήπια κυκλοφορία για τα απαραίτητα οχήματα. Έξυπνες πόλεις δεν είναι μόνο οι πόλεις που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Έξυπνες είναι οι πόλεις που σέβονται, αφουγκράζονται και κάνουν πράξη τις ανάγκες των πολιτών και σχεδιάζουν το μέλλον.

Οι ∆ήμοι αλλά και η κεντρική εξουσία πρέπει να τολμήσουμε και να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος για πόλεις ουδέτερες και βιώσιμες»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ