Δέκα χρόνια από την ίδρυση της Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας

Δέκα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και σε πανηγυρική συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, τίμησε τον Σίμο Δανιηλίδη, δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, για την προσφορά του ως προέδρου του ΔΣ της Ένωσης κατά την χρονική περίοδο 2011 – 2014 και τον Λάζαρο Κυρίζογλου, δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, για την προσφορά του ως προέδρου του ΔΣ της Ένωσης κατά την χρονική περίοδο 2014 – 2019.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε ότι σήμερα είναι μια γενέθλιος ημέρα «και σε αυτές τις μέρες συνηθίζεται κάτι να θυμόμαστε, κάτι να βλέπουμε για το αύριο και να θυμόμαστε, εκτός από γεγονότα και θεσμούς, και τους ανθρώπους που υπηρέτησαν αυτές τις ημέρες». Ανέφερε ότι «οι περιφερειακές ενώσεις των δήμων όπως και ο «Καλλικράτης» δημιουργήθηκαν κάπως περίεργα και ενώ συζητήθηκαν για πάρα πολύ καιρό, δημιουργήθηκαν εσπευσμένα και σε πολλά σημεία με την απουσία της αυτοδιοίκησης και του δημοκρατικού διαλόγου». Συνέπεσαν, άλλωστε, με την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, γεγονός που, όπως είπε, τους στέρησε τη δυνατότητα να επιτελέσουν το έργο που αρχικά είχε σχεδιαστεί φιλόδοξα και ήταν μια οραματική μεταρρύθμιση. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι άξιοι αυτοδιοικητικοί υπηρέτησαν την ΠΕΔ-ΚΜ και σημείωσε ότι τόσο ο Σίμος Δανιηλίδης όσο και ο Λάζαρος Κυρίζογλου είναι σήμερα ενεργοί σε όλα τα επίπεδα του δήμου, της κοινωνίας τους, και της ΠΕΔ.

Συγκινημένος δήλωσε, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα ο κ. Δανιηλίδης, ο οποίος τόνισε ότι η προσπάθεια στην ΠΕΔ-ΚΜ δεν ήταν πάντα εύκολη, καθώς υπήρχαν πολύ μεγάλα προβλήματα στους δήμους. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, επιτεύχθηκε η εξυγίανση των οικονομικών της ΠΕΔ, η οποία παράλληλα λειτούργησε συμβουλευτικά και υποστηρικτικά προς τους 38 δήμους. «Του χρόνου συμπληρώνω 40 χρόνια στην αυτοδιοίκηση» είπε και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει «τον αγώνα και τον ωραίο δρόμο που έχει την απέραντη αγάπη και την ικανοποίηση των πολιτών όταν υπάρχει προσφορά προς τις τοπικές κοινωνίες».

Από την πλευρά του, ο κ. Κυρίζογλου ευχαρίστησε την ΠΕΔ-ΚΜ για την τιμή, δήλωσε ότι έχτισε πάνω στο έργο που παρέλαβε από την διοίκηση του Σίμου Δανιηλίδη ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν στη θητεία του για τα οικονομικά και τα θεσμικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση των δομών υγείας, το προσφυγικό, τον ΟΑΣΘ, τις ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων κ.α. «Αγαπώ την τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα αν ξαναγυρνούσε πίσω η ζωή μου, θα ξεκινούσε όπως ξεκίνησα σε ηλικία 25 ετών ως δημοτικός σύμβουλος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ