Δ. Ωραιοκάστρου: Σε Πεντάλοφο και Νεοχωρούδα ο ΕΟΔΥ για drive through rapid test Covid-19

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών έγιναν σήμερα στον Πεντάλοφο του Δήμου Ωραιοκάστρου οι νέοι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, το προσωπικό του ΕΟΔΥ θα κάνει νέους ελέγχους στη Νεοχωρούδα.
Ειδικότερα, κλιμάκιο του Οργανισμού θα βρίσκεται στο κτίριο της Κοινότητας, από τις 10.00 έως τις 15.00, και θα πραγματοποιεί δωρεάν τεστ στους πολίτες που θα προσέρχονται στο σημείο με τα οχήματά τους.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Διευκρινίζεται ότι τα τεστ θα πραγματοποιηθούν μόνο σε όσους προσέλθουν στο σημείο με όχημα (αυτοκίνητο ή δίκυκλο), ενώ θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας κλπ).

  • Οι  πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) για την
    μετακίνηση τους με τον κωδικό 1 στο 13033.
  •  Θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου
    Ταυτότητας, καθώς επίσης και τον αριθμό του κινητού
    τηλεφώνου στο οποίο επιθυμούν να αποσταλεί το αποτέλεσμα
    του rapid test.

Για την ομαλή διεξαγωγή των rapid test και την αποφυγή συνωστισμού, θα διατεθούν κλιμάκια δημοτικών υπαλλήλων. Επίσης, εάν χρειαστεί θα συνδράμει το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου.

«Συνεχίζουμε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τα τεστ για την ανίχνευση του Covid-19. Σήμερα δεκάδες πολίτες έκαναν το τεστ στη δράση που υλοποιήσαμε στον Πεντάλοφο. Καλούμε τους κατοίκους της Καλλιθέας να προσέλθουν με τα οχήματά τους και την Κυριακή στη Νεοχωρούδα και να κάνουν το τεστ, ώστε να έχουμε εικόνα για την διασπορά του ιού στην περιοχή μας», τόνισε η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα.

«Το επόμενο διάστημα με οδηγίες του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, θα συνεχίσουμε τα τεστ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και θα δρομολογήσουμε δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό για τον Covid-19», πρόσθεσε η κ. Ζάπρα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ