Δ. Χαλκηδόνος: Ίδρυση Αγροτικής Σχολής και κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου πρότεινε ο δήμαρχος στον ΥφΑΑΤ

Τον Δήμο Χαλκηδόνος επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Σταύρο Αναγνωστόπουλο και συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων και παραγωγικούς φορείς του Δήμου.

“Η επίσκεψη του Υφυπουργού δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον τόσο του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης για την ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο, που αποτελεί ένα έντονο και δυναμικό κομμάτι του Δήμου μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου στο Δημαρχείο Κουφαλίων. Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος κυρίως σε θέματα υποδομών και ζήτησε από τον κ. Στύλιο τη συνδρομή του υπουργείου για την επίλυσή τους.

“Το κυρίαρχο στοιχείο της περιοχής μας είναι ο Αξιός ποταμός, η ύπαρξη του οποίου αποτελεί ευλογία για την περιοχή μας. Η περαιτέρω αξιοποίηση των υδάτινων πόρων με τη δημιουργία νέων αρδευτικών δικτύων χαμηλής κατανάλωσης θα βοηθήσουν πάρα πολύ την περιοχή μας και το περιβάλλον γενικότερα”, είπε ο Δήμαρχος τονίζοντας ότι αίτημα της Διοίκησης του Δήμου είναι η επέκταση αυτών των αρδευτικών δικτύων για ήπιες καλλιέργειες.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος έθεσε επίσης στον Υπουργό το θέμα της επέκτασης του αρδευτικού δικτύου της Νέας Μεσημβρίας, ένα έργο το οποίο, όπως είπε, έχει δημοπρατηθεί από το υπουργείο πριν περίπου ένα χρόνο αλλά έχει καθυστερήσει η υπογραφή της σύμβασης. “Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή μας, καθώς αφορά στην άρδευση 4.500 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μεσημβρίας και της Αγχιάλου, όπου υπάρχει μια δυναμική καλλιέργεια αμπελιού”, τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος πρότεινε την ίδρυση Αγροτικής Σχολής στον Δήμο. “Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Υπουργού στον Δήμο μας θα θέλαμε να του απευθύνουμε ένα αίτημα, το οποίο έχει μπει στην ατζέντα της Διοίκησης μας αλλά σήμερα το προτείνουμε και επίσημα στον κ. Στύλιο ευελπιστώντας στην ικανοποίησή του αιτήματός μας. Πρόκειται για την ίδρυση στον Δήμο μας μιας Αγροτικής Σχολής του επιπέδου των αγροτικών σχολών που διαθέτει ο ΕΛΓΟ”, σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος και συμπλήρωσε: “Εμείς ως Δήμος μπορούμε να διαθέσουμε τις εγκαταστάσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πρότυπη Αγροτική Σχολή, η οποία θα είναι υπερτοπικής σημασίας και δεν θα αφορά μόνο τον Δήμο Χαλκηδόνος, όπου νέοι άνθρωποι θα εκπαιδευτούν στη διαδικασία των αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Η ίδρυση μια τέτοιας σχολής θα δώσει πνοή στον δήμο μας και θα βοηθήσει τους νέους να ασχοληθούν με έναν τόσο σημαντικό τομέα για τη χώρα μας, τον αγροτοκτηνοτροφικό”.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για την παρουσία του στον Δήμο Χαλκηδόνος τονίζοντας και τους δεσμούς φιλίας που τον συνδέουν με τον κ. Αναγνωστόπουλο. “Η σημερινή πρόσκληση του φίλου Σταύρου, είναι μια τιμητική πρόσκληση καθώς γνωριζόμαστε από το πανεπιστήμιο και σήμερα υπηρετούμε τον δημόσιο βίο από θέσεις ευθύνης. Θέλω να ξέρει ότι είναι φίλος και η συνδρομή η δική μου θα είναι στη διάθεσή του. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή και δυνατή συνεργασία και συμμαχία προς όφελος των παραγωγών και των αγροτών”, τόνισε ο κ. Στύλιος.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης οι Βουλευτές της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης (Α’ Θεσσαλονίκης) και Διονύσης Σταμενίτης (Πέλλης), ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρης Μπάτος, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Κωστοπούλου, Ζήσης Βαϊνάς, Μενέλαος Κορδονούρης, Ανέστης Ανεστίδης, Γιάννης Μπατζαρακίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντώνης Καραγεώργος, Κωνσταντίνος Κορώνας και Δήμος Κούρας, πρόεδροι των ΤΟΕΒ της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου του Δήμου Χαλκηδόνος.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος επισκέφτηκαν την γαλακτοβιομηχανία “ΜΕΒΓΑΛ” όπου συναντήθηκαν με τη Διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας. Οι κ.κ. Στύλιος και Αναγνωστόπουλος ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας και ενημερώθηκαν για την πορεία της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ