Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με νέο εντυπωσιακό γιορτινό διάκοσμο

Υποχρέωση και ικανοποίηση για τη δημοτική αρχή να φέρνει τις γιορτές πιο κοντά για όλες και όλους φωτίζοντας κατάλληλα το δημόσιο χώρο, λέει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

Οι γιορτές θέλουν τη λάμψη τους κι ο εορταστικός διάκοσμος στο δημόσιο χώρο καταφέρνει να παρασύρει στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα ακόμη και όσους αντιστέκονται στο κλίμα των ημερών. Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών φρόντισε φέτος να ανανεώσει τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμό του. Λαμπιόνα, φωτεινές γιρλάντες, γιορτινός διάκοσμος οδών και πλατειών, και πολλά χριστουγεννιάτικα στολίδια προϋπολογισμού 350.000 ευρώ τοποθετούνται το τελευταίο δεκαήμερο και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Άγιο Παύλο) αλλάζοντας εικόνα στις γειτονιές και προσθέτοντας περισσότερο φως κυρίως τις βραδινές ώρες.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές ο γιορτινός διάκοσμος ανανεώθηκε στους κεντρικούς δρόμους του δήμου, στην Επταπυργίου για τις Συκιές, σε Ελευθερίου Βενιζέλου, Π. Τσαλδάρη, Αγίου Γεωργίου και λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου για τη Νεάπολη, στην Ανθέων και τη λεωφόρο Όχι για τον Άγιο Παύλο και τις οδούς Αγίας Τριάδος και Ειρήνης στα Πεύκα. Επιπλέον, καινούριες πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες κατασκευές (Αϊβασίληδες, αερόστατα, μπάλες, έλκηθρα και ελαφάκια, αγγελάκια, ξωτικά  κλπ) τοποθετήθηκαν στα πάρκα των Ήχων στη Δροσιά, στα Ρουμανικά και στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη, στο πάρκο Μνήμης στη Ρήγα Φεραίου, στο πάρκο Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Πεύκα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη «οι γιορτές είναι για όλους και ο γιορτινός διάκοσμος του δημόσιου χώρου δεν είναι μόνο υποχρέωση αλλά και ικανοποίηση για τη δημοτική αρχή αφού μπορεί έτσι να βάζει το δικό της λιθαράκι για να περιβάλλουν τα Χριστούγεννα όλες και όλους τους δημότες μας, ακόμη κι αυτούς που περνούν πιο δύσκολα από τους άλλους».

Τέλος, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ευχαριστούν τους εργαζόμενους που τοποθέτησαν το διάκοσμο με τόση επιμέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια ώστε να είναι ασφαλής και να δημιουργεί τη μικρότερη δυνατή όχληση στους περιοίκους.