Μπουτάρης “καρφώνει” Ζέρβα

Εφ ολης της ύλης συνέντευξη στο news247.gr παραχώρησε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας για τη θητεία του, τον σημερινό δήμαρχο Κωνσταντινό Ζέρβα, τον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα.

«Η Θεσσαλονίκη είναι εκ φύσεως συντηρητική και παραπονιάρα. Στον τελευταίο ανασχηματισμό ξεσηκώθηκε η πόλη ότι δεν υπάρχει υπουργός από τη βόρεια Ελλάδα. Και τους ελεγα, “ρε παιδιά μας νοιάζει να είναι ικανός ή να εξυπηρετεί τα τοπικά συμφέροντα;”. Έτσι γινόταν πάντα, και σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτές οι λύσεις δεν στέκονται για καιρό», τόνισε.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στη δική του θητεία, τόνισε πως όταν είχε αναλάβει ο ίδιος, «ο δήμος είχε 33 διευθυντές, με το οργανόγραμμα που πρότεινα ο αριθμός κατέβηκε στους 22. Στην αρχή δεν ήθελαν να με βλέπουν μπροστά τους. Ήμουν ΚΚΕ; Ήμουν ΠΑΣΟΚ; Δεν ήξεραν με τι είχαν να κάνουν και φυλάγονταν. Τους εξήγησα ότι εγώ έχω μια ιδεολογία, αλλά τα κόμματα είναι άλλη ιστορία και καλύτερα να τα αφήσουμε για τις εθνικές εκλογές».

«Στη δεύτερη θητεία μου όλες οι υπηρεσίες του δήμου με αναζητούσαν. Και αυτό γιατί περνούσαν καλύτερα μαζί μου. Δεν χρειάζεται να κάνεις χατήρια. Απλά να κάνεις χρήσιμο τον ευνουχισμένο δημόσιο ή δημοτικό υπάλληλο. Η ομάδα μου ήταν τόσο ετερόκλητη που ποτέ δεν έδεσε απόλυτα και στο τέλος της δεύτερης θητείας ξεκίνησαν οι αποσπάσεις. Με πρώτο και καλύτερο τον τωρινό δήμαρχο», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Σχολίασε επίσης και τον κ. Ζέρβα τόσο για την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος στις δικές του διοικήσεις όσο και ως δήμαρχος:  «Στην πρώτη θητεία ήταν αντιδήμαρχος πρασινου και θεωρούσε ότι ήταν και καλός. Ε, δεν ήταν… Έχει κάνει πολλά λάθη που βασίζονται σε προσωπικές εμμονές. Σταμάτησε έργα, έλεγε ψέματα και, βλέπω, ότι κι ο κόσμος έχει αρχίσει να δυσανασχετεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μπουτάρης σχολίασε πως  «Η στάση του Μητσοτάκη στις Πρέσπες δεν είχε να κάνει με το τι πίστευε. Αλλά με τον συρφετό των Μακεδονομάχων που έχει στο κόμμα. Ήταν επιλογή στρατηγικής για να κρατήσει το κόμμα κι όχι προσωπική θέση. Για τα αρχαία της Βενιζέλου κάνει λάθος. Και πρέπει να το ξανασκεφτεί πριν δοθεί οριστικά το πράσινο φως», απάντησε ερωτώμενος για τη στάση του πρωθυπουργού στις Πρέσπες καθώς και για την απόφασή του να στηρίξει τη μετακίνηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό.

Στη συνέχεια, σχολίασε πως «ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας έχουν χαρακτηριστικά καλά, έχουν και κουσούρια. Δεν έφτασαν όμως τυχαία εκεί που βρίσκονται.Η πιο χαρακτηριστική αντίθεση στη σύγχρονη πολιτική ιστορία ήταν μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Σημίτη. Ο ένας έκανε το νεύμα στην Δήμητρα και σείστηκε το σύμπαν, ο άλλος φαινόταν στον κόσμο κρυόκωλος».

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ