Άρχισε το τακτικό πλύσιμο των κάδων από την αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Λίγο πριν το Πάσχα η αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών φρόντισε να αρχίσει το πλύσιμο, την απολύμανση και την απόσμωση των κάδων απορριμμάτων και των υπογειοποιημένων κάδων της Λεωφόρου Παπανικολάου ενόψει της θερινής περιόδου και εν αναμονή περαιτέρω ανόδου της θερμοκρασίας.

Σε μία από τις πρώτες επιχειρήσεις «καθαροί κάδοι» συμμετείχε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης υπογραμμίζοντας με την παρουσία του τη σημασία που δίνει ο δήμος στον καθαρισμό και την απολύμανση των κάδων με στόχο την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των συνδημοτών μας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θόδωρος Κυζιρίδης, η υπηρεσία φροντίζει για τον καθαρισμό και την απολύμανση των κάδων σε τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να προφυλάσσει τη δημόσια υγεία φροντίζοντας για το σύνολο των δημοτών και των κατοίκων του δήμου αλλά και για τους εργαζόμενους στον ευαίσθητο και καίριο τομέα της καθαριότητας.

«Για ακόμη μία φορά ως δήμος που πρωτοπορεί στα θέματα καθαριότητας ξεκινήσαμε νωρίς, πριν ανέβουν πολύ οι θερμοκρασίες τον καθαρισμό και την απολύμανση των πράσινων κάδων. Πρόκειται για πλύσεις με πιεστικό μηχάνημα και τα νέα υπερσύγχρονα καδοπλυντήρια που αποκτήθηκαν το 2022 για να καθαρίζουν πρώτα με το απαραίτητο απορρυπαντικό και στη συνέχεια ξεπλένουν με νερό τους κάδους. Έτσι, ακόμη και το λίγο νερό που μένει στους δρόμους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι καθαρό».