Απ. Τζιτζικώστας: “Στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί η μητροπολιτικότητα”

Εκλέχθηκαν τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής “Η μητροπολιτικότητα είναι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθούμε να κερδίσουμε”, είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην κεντρική τοποθέτησή του στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής.

Με την επισήμανση ότι “έχει αποδειχθεί πια στην πράξη ότι ειδικά τα μεγάλα αστικά κέντρα θα πρέπει να λειτουργούν με μητροπολιτικό χαρακτήρα”, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε γνωστό ότι θα επιδιωχθεί να αναβαθμιστεί στο πεδίο των αρμοδιοτήτων ο ρόλος τόσο της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης όσο και του Περιφερειακού Μητροπολιτικού Συμβουλίου Αττικής. “Η Μητροπολιτική Διοίκηση έχει τον χαρακτήρα μιας ολιστικής προσέγγισης των θεμάτων της καθημερινότητας και της ανάπτυξης για μια περιοχή. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε μεμονωμένα. Έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας”, τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τη Μητροπολιτική Επιτροπή ως το σημαντικότερο όργανο της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς λαμβάνει αποφάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους 14 δήμους της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης.

 

Τα νέα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής

Τα νέα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης εξελέγησαν σήμερα, σε ειδική συνεδρίαση των Περιφερειακών Συμβούλων που έχουν εκλεγεί στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Η ειδική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στη νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Τακτικά μέλη στη Μητροπολιτική Επιτροπή εξελέγησαν:

– Από την παράταξη «Αλληλεγγύη» της διοίκησης του Απόστολου Τζιτζικώστα οι Διοσύνης Αβραμίδης, Θεόδωρος Αγγελίδης, Κωνσταντίνος Ανεστίδης, Όλια Βασιλάκη – Καρόζη, Δημήτρης Ευθυμιάδης, Άρης Καμπανός, Θανάσης Κίκης, Θάνος Μπέγκας και Μαγδαληνή Φιλιππιάδου.

– Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πράξεις για τη Μακεδονία» του Χρήστου Παπαστεργίου οι Γιώργος Τρελλόπουλος και Σπύρος Γουγούσης.

– Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο επικεφαλής Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ιντζές.

– Από την παράταξη “Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” του Γιάννη Μυλόπουλου η Δήμητρα Θωμά.

– Ο επικεφαλής της παράταξης “ΣΥΝ-εργασία” Βασίλης Ρόκος. Την προσεχή Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κληθεί να εκλέξει τους εκπροσώπους του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ.)

Στην ίδια συνεδρίαση θα συγκροτηθούν η Επιτροπή Ανάπτυξης και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα γίνει και η εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Για τη θέση αυτή θα προταθεί ο Ντίνος Κούης, για τον οποίο ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι επιτέλεσε σπουδαίο έργο την περίοδο που διετέλεσε Τομεάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ