Αναπνευστήρες για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων “Γ. Γεννηματάς” και “Άγ. Δημήτριος” παρέδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Επτά αναπνευστήρες για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παρέδωσε σήμερα στη διοίκηση των νοσοκομείων «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι αναπνευστήρες παραδόθηκαν στον Διοικητή των νοσοκομείων Γιώργο Κούτρα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα και του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στην περιοχή μας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει εμπράκτως τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό και προσωπικό, όπως και τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία. Διαθέτουμε 80 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για την ενίσχυση όλων των δομών του εθνικού συστήματος υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, με σύγχρονα μηχανήματα και προσωπικό. Σήμερα παραδίδουμε επτά αναπνευστήρες για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πέντε για το νοσοκομείο ‘Γ. Γεννηματάς’ και δύο για το νοσοκομείο ‘Άγιος Δημήτριος’. Οι αναπνευστήρες θα είναι ακόμη ένα όπλο στην τιτάνια προσπάθεια που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Η χρησιμότητά τους για τα περιστατικά κορωνοϊού είναι σημαντική, ενώ θα μείνουν ως παρακαταθήκη στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα και στο μέλλον, αναβαθμίζοντας έτσι τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ