Αυτοψία Τζιτζικώστα σε έργα υποδομής της ΠΚΜ στην Πιερία

Έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στον κόμβο Μεθώνης, όπου επέβλεψε τις εργασίες ασφαλτόστρωσης προς το Ελευθεροχώρι, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες αντιστήριξης στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Μακρύγιαλου.

Οι ασφαλτοστρώσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ και αφορούν στη βελτίωση και την επισκευή του τμήματος Χαλκηδόνα – Κατερίνη στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, αλλά και σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στην είσοδο, έξοδο και εντός του οικισμού του Ελευθεροχωρίου.

Στον Μακρύγιαλο, το έργο της αντιστήριξης της οδού του παραλιακού μετώπου κρίθηκε ως επείγουσα παρέμβαση, λόγω των ζημιών που υπέστη από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να γίνουν κατολισθήσεις. Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων είναι 600.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας«η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο πρόγραμμα συντηρήσεων και βελτιώσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, παρά τους περιορισμένους πόρους. Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την οδική ασφάλεια σε όλους τους δρόμους, που ανήκουν στην ευθύνη μας και στους οποίους συσσωρεύτηκαν πολλά προβλήματα.

Μετά τις παρεμβάσεις αποκατάστασης των φθορών μέριμνά μας είναι η τακτική συντήρηση του οδικού δικτύου. Οι ασφαλτοστρώσεις στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης και στο Ελευθεροχώρι ολοκληρώνονται και δίνουν τη δυνατότητα στους χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο, είτε είναι κάτοικοι, είτε επαγγελματίες, είτε επισκέπτες της περιοχής να κινηθούν με άνεση και ασφάλεια. Σε ό,τι αφορά στα έργα αντιστήριξης στην παραλιακή ζώνη του Μακρύγιαλου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετώπισε αποτελεσματικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων, ολοκλήρωσε την αντιστήριξη του δρόμου και μάλιστα προχώρησε στη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση του χώρου. Οι παρεμβάσεις ολοκληρώνονται τις επόμενες λίγες μέρες, με απόλυτο σεβασμό στα χρονοδιαγράμματα».

Η κ. Μαυρίδου επισήμανε ότι «δυο μεγάλες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία ολοκληρώνονται και δίνουν απάντηση σε μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Η Πιερία είναι τουριστική περιοχή και η σπουδαιότητα του οδικού δικτύου, αλλά και της παράκτιας ζώνης είναι αυτονόητα πολύ μεγάλη. Χιλιάδες πολίτες χρησιμοποιούν καθημερινά την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, ενώ επιτέλους αποκαθίσταται η ασφαλής και άνετη σύνδεση του Ελευθεροχωρίου. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην παραλία του Μακρύγιαλου αποκαθιστούμε ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις ζημιές έντονων καιρικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια και η τουριστική περιοχή γίνεται και πάλι ελκυστική για τους επισκέπτες και λειτουργική για τους κατοίκους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ