Α. Τζιτζικώστας: «Ενότητα και αυτοπεποίθηση η μεγάλη κληρονομιά της Επανάστασης του 1821 και το όπλο μας για την ισχυρή Ελλάδα του αύριο»

Με λαμπρότητα και επισημότητα, αλλά και με τήρηση όλων των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα ΠατουλίδουΠεριφερειάρχης πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Διακόσια χρόνια ελεύθερη Ελλάδα, διακόσια χρόνια αδούλωτη πατρίδα. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Ελληνισμό, μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμούμε και θα τιμούμε πάντα τη μνήμη των προγόνων μας. Αλλά ταυτόχρονα ας κρατήσουμε όλοι τα στοιχεία που μας οδήγησαν τότε στο μεγάλο θαύμα της Ελληνικής Επανάστασης. Η ενότητα, η ομοψυχία, η αποφασιστικότητα, η προσήλωση στον κοινό στόχο, αλλά και η αυτοπεποίθηση ήταν τα χαρακτηριστικά που ένωσαν τότε τους Έλληνες για να πραγματοποιήσουν αυτό το μεγάλο θαύμα. Εμείς, οι νέοι Έλληνες κρατάμε τα στοιχεία αυτά και ατενίζουμε το μέλλον πια με αισιοδοξία. Όλοι μαζί ενωμένοι και με αυτοπεποίθηση διαμορφώνουμε την Ελλάδα του αύριο, την ισχυρή Ελλάδα του 2030. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες».

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Το ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι η επέτειος που γέννησε τη σύγχρονη Ελλάδα μας. Διακόσια χρόνια ελεύθερης, αδούλωτης Ελλάδας. Διακόσια χρόνια με τον Ελληνισμό να φωτίζει όλο τον κόσμο. Διακόσια χρόνια κυρίαρχης πατρίδας, που έμαθε να μη φοβάται κανέναν και τίποτα. Που έμαθε να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να δώσει απάντηση σε όποιον την επιβουλεύεται, σε όποιον αμφισβητεί την ακεραιότητά της. Διακόσια χρόνια μετά και η Ελληνική Επανάσταση του 1821,συνεχίζει να συγκινεί και να εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και όλους τους Έλληνες, είτε βρίσκονται κοντά, είτε μακριά από την πατρίδα μας».

«Η Ελληνική Επανάσταση, αποτελεί διαχρονικά το φάρο ενότητας για τους Έλληνες, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και πολιτικές διαφορές, πέρα και έξω από εσωτερικές διχόνοιες, που στους δύο αυτούς αιώνες της σύγχρονης Ιστορίας μας, αποτελούν δυστυχώς, τον κανόνα και όχι την εξαίρεση της διαδρομής μας. Γι’ αυτό και σήμερα, θέλω να αναφερθώ σε εκείνες τις πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης, που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικές και που δεν αφορούν μόνο στο παρελθόν, αλλά κυρίως στο παρόν και το μέλλον του Έθνους μας. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε, εκείνους που αγωνίστηκαν δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για να δημιουργηθεί η Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Ελλάδα, από το να διδαχθούμε από τα συστατικά που έκαναν το Ελληνικό Εθνικό Κίνημα την Ελληνική Επανάσταση, να γίνει η ληξιαρχική πράξη γέννησης της σύγχρονης Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κοινός σκοπός που ένωσε τους Έλληνες και η δύναμη της αυτοπεποίθησης είναι η μεγάλη κληρονομιά της Επανάστασης του 1921, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε τη συμβολή της Μακεδονίας στην Επανάσταση και τον Απελευθερωτικό Αγώνα και έστειλε μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης για το μέλλον: «Σήμερα είναι η ευκαιρία,να θυμηθούμε την Ιστορία μας,να μιλήσουμε για τους αγώνες για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία, να τιμήσουμε τους προγόνους μας, τους ήρωες του 1821.Είναι η ευκαιρία να νοιώσουμε υπερήφανοι,να αισθανθούμε τον πατριωτισμό,τον υγιή και εξωστρεφή πατριωτισμό,που είναι η αντίρροπη δύναμη,στην κρίση και την παρακμή που βιώσαμε την προηγούμενη δεκαετία,αλλά και στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα,τις υγειονομικές, τις οικονομικές, τις εθνικές.Είναι η ώρα να υψώσουμε το βλέμμα πιο πέρα και πιο πάνω από τα εμπόδια.Να αφήσουμε σιγά – σιγά πίσω την εποχή της ανασφάλειας,να κοιτάξουμε μπροστά με ωριμότητα και αυτοπεποίθηση.Την αυτοπεποίθηση που πηγάζει από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει πλέον ότι μπορεί να διαμορφώνει τις εξελίξεις,ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί και να ηγείται, στην Ευρώπη και τον κόσμο.Είναι η ώρα να ενωθούμε κάτω από το κοινό όραμα της Ισχυρής Ελλάδας της επόμενη ημέραςκαι της Ισχυρής Μακεδονίας της επόμενης δεκαετίας, του 2030. Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης στον εμβληματικό πλέον λόγο του στην Πνύκα είχε πει: ‘Εάν η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία’. Αυτό πιστεύω είναι και το πιο σημαντικό μήνυμα το 2021 για να τιμήσουμε το 1821. Η ενότητά μας, είναι το μεγαλύτερο μας όπλο. Το όπλο που θα φτιάξει την Ελλάδα του αύριο. Μια Ελλάδα ισχυρή, που θα νοιώθει υπερήφανη όταν κοιτάζει πίσω στο παρελθόν, δεν θα έχει τίποτα να φοβηθεί στο παρόν και θα γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Το μέλλον που μας αξίζει και θα χτίσουμε όλοι μαζί. Ζήτω το 1821! Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Ελλάς!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ