Α. Τζιτζικώστας εγκαινιάζοντας το 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς: «Αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ για να αναβαθμίσουμε τις σχολικές υποδομές στην Κ. Μακεδονία χωρίς να χάνουμε ούτε μέρα»

Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και του Προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκου Τζόλλα.
Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς είναι μια νέα, υπερσύγχρονη σχολική μονάδα 220 μαθητών, που πέρα από το γεγονός ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες για τους μαθητές και για τους καθηγητές, δίνει επίσης λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Καλαμαριάς. Ζήτημα που, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, «βελτιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, με νέες σύγχρονες σχολικές μονάδες που κατασκευάζουμε και παραδίδουμε σε χρήση».
Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς είναι βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης, που αποτελείται από δυο κτίρια, στα οποία στεγάζονται αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα εστίασης για τους μαθητές, βιβλιοθήκη, ιατρείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αλλά και πολλοί χώροι εργαστηρίων, όπως πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής, φυσικής και χημείας. Επίσης, το σχολείο παρέχει πλήρη πρόσβαση στα Άτομα με Αναπηρίες, με πλήρη πρόσβαση για όλους τους μαθητές, σε όλους τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.
«Κάθε νέο σχολείο που ανοίγει είναι ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Γιατί όλα τα παιδιά, αξίζουν την ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο, αυτό της Παιδείας. Αυτή είναι και η προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την κατασκευή νέων σχολείων αλλά και τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων. Ολοκληρώσαμε παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που απευθύνονται σε περισσότερους από 15.000 μαθητές. Εξοπλίσαμε 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Κατασκευάζουμε 18 νέα σχολεία. Μαζί με το Υπουργείο Υποδομών, προχωράμε το ΣΔΙΤ για 35 νέα σύγχρονα σχολεία. Και βέβαια – και αυτό για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία – ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους γονείς και την οικογένεια, εξασφαλίζοντας σταθερά από το 2015 μέχρι και σήμερα χιλιάδες θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ώστε να μπορούν οι γονείς να εργάζονται απρόσκοπτα και τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Παιδεία.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις διοικήσεις του Δήμου Καλαμαριάς, που εργάστηκαν διαχρονικά για να ανεγερθεί το σχολείο και ειδικά τον πρώην Δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, που επί της θητείας του εντάχθηκε το έργο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη για τη στενή και εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία, που φέρνει αποτελέσματα σε όλα τα θέματα της περιοχής, όπως και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Καλαμαριάς, που εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα το νέο σχολείο.
«Παραδίδοντας ακόμα ένα σχολείο, το 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, αποδείξαμε για ακόμα μία φορά ότι με σχέδιο, μεθοδική δουλειά και στενή συνεργασία μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, μπορούμε να φέρνουμε απτές λύσεις, να παράγουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Αυτή άλλωστε, είναι η διαρκής προτεραιότητά μας σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε ως Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Σχεδιάζουμε ολοκληρωμένα, τρέχουμε τις διαδικασίες, αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ, αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, όπως και εδώ, στην Καλαμαριά, χωρίς να χάνουμε ούτε μία ημέρα», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο κ. Δαρδαμανέλης τόνισε ότι «πρόκειται για ένα στολίδι στην περιοχή του Βυζαντίου, μια κοιτίδα γραμμάτων και πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια με περίπου 1,8 εκ. ευρώ. Το νεόδμητο αυτό σχολείο εμπλουτίζει το σχέδιό μας για ουσιαστικές παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς, όπως γνωρίζετε, πάλι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε η γενναία χρηματοδότηση των 10 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ για τη βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής Βότση – Κηφισιάς. Επόμενοι στόχοι μας στον τομέα της σχολικής στέγης είναι το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγεία, το 3ο Δημοτικό και το 8οΛύκειο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ