Δήμος Θέρμης: Παρουσιάστηκε η Έκθεση Παρουσίασης Αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού «Conse-pp»

 

Παρουσιάστηκε σήμερα, Κυριακή 3 Ιουλίου η Έκθεση Παρουσίασης Αποτελεσμάτων του Καλλιτεχνικού και του Σχεδιαστικού Διαγωνισμού του έργου «Conse-pp» στην Καρδία του Δήμου Θέρμης. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας όπου οι επισκέπτες είχαν  την ευκαιρία να δουν τα έργα που διακρίθηκαν αλλά και το σύνολο των έργων που υποβλήθηκαν στους δυο διαγωνισμούς:

– Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός με τίτλο: “Graffiti Green Parks”, ο οποίος στόχευσε στην εξεύρεση πρωτότυπων δημιουργικών καλλιτεχνικών έργων graffiti, για την ανάδειξη και την προβολή των φυτών προτεραιότητας στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον,

– Σχεδιαστικός Διαγωνισμός με τίτλο: “Your own biodiversity plants pot”, ο οποίος στόχευσε στην εξεύρεση καινοτόμων εναλλακτικών προτάσεων για την προστασία και κυρίως για την αύξηση των μικρών χώρων πρασίνου στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον μέσω του σχεδιασμού πρότυπου «φυτοδοχείου/παρτεριού βιοποικιλότητας».

Στην τελετή που προηγήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, ο δήμαρχος Θέρμης βράβευσε τις μαθήτριες Κατερίνα Ερμείδου, Λύδια Βλασακίδου και το μαθητή Θεοφάνης Χατζηιορδάνου της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Μίκρας, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Παρασκευής Γάτσια, κέρδισαν το 1ο Bραβείο στην κατηγορία Ιστοσελίδας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα: Ποντιακός Ελληνισμός- μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον.  

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., υπό την αιγίδα του ελληνικού τμήματος της UNESCO και με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 91 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια (Αυστραλία), περίπου 6.000 μαθητές, 260 εκπαιδευτικοί και 740 μαθητικές δημιουργίες σε διάφορες κατηγορίες.

Ο κ. Παπαδόπουλος συνεχάρη τα τρία παιδιά για τον ιδιαίτερο ζήλο που έδειξαν και ασχολήθηκαν με προσήλωση τόσο με την Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και την Γενοκτονία, όσο και με ζητήματα τεχνολογίας, αφού προχώρησαν στη δημιουργία Ιστοσελίδας. «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στην καθηγήτριά τους, οι οποίοι παρά τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες που βιώσαμε όλοι τα προηγούμενα δύο χρόνια, κατάφεραν όχι μόνο να συμμετέχουν, αλλά και να διακριθούν σε αυτόν τον ιδιαίτερο διαγωνισμό για την ιστορία του τόπου μας».

Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση της σελίδας που δημιούργησε η ομάδα ονομάζεται “Πόντος-Δικαίωμα στην Μνήμη”, με νονό τον καθηγητή Κ. Φωτιάδη.

Οι διευθύνσεις της Ιστοσελίδας των μαθητών.

https://marikate2087.wixsite.com/my-site

https://blogs.sch.gr/pontosdikaiomastimnimi/

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ