Ζυμώσεις στο πράσινο στρατόπεδο εν όψει εκλογών σε ΠΕΔ και ΚΕΔΕ – Στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή ο Χάρης Δούκας

της Βαρβάρας Ζούκα

Περίοδος έντονων ζυμώσεων καταγράφεται στο στρατόπεδο των δημάρχων που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των επερχόμενων εκλογών για την ανάδειξη των νέων οργάνων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Την Κυριακή αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ απέναντι στον σημερινό πρόεδρο του οργάνου και εκ νέου επικεφαλής της γαλάζιας παράταξης, δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου.

Κλειστή σύσκεψη δημάρχων

Ο Χάρης Δούκας αναμένεται να συμμετάσχει σε κλειστή σύσκεψη δημάρχων, που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προσκληθούν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου όπως και οι δύο πυλώνες της πράσινης αυτοδιοικητικής παράταξης σε επίπεδο πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, οι δήμαρχοι Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Πέραν της εκλογικής αναμέτρησης για την ΚΕΔΕ, αναμένεται να γίνει συζήτηση και για τις εκλογές στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, εν όψει της διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου με το οποίο οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ θα δώσουν τη μάχη απέναντι στον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΠΕΔ-ΚΜ, αξίωμα που κατέχει και σήμερα.

Ήδη δήμαρχοι που προέρχονται από το πράσινο στρατόπεδο, σε επίπεδο Θεσσαλονίκης, έχουν κάνει συναντήσεις για το θέμα της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Παρόντες στις συναντήσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σταθερά οι Σίμος Δανιηλίδης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Χρύσα Αράπογλου.

Ο Σίμος Δανιηλίδης, ένα πρόσωπο βαθιά αυτοδιοικητικό, που μάλιστα κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου δημάρχου σε όλη τη χώρα, θεωρείται φαβορί, για να ηγηθεί, εν όψει των εκλογών για την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, της παράταξης που θα βρεθεί απέναντι στον συνδυασμό του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Ωστόσο, έχουν ακουστεί φωνές περί υπόδειξης μιας νέας υποψηφιότητας, που ενδεχομένως θα θεωρούνταν πιο ανοιχτή και θα είχε ίσως μεγαλύτερη διεισδυτικότητα σε αιρετούς που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους.
Στο μικροσκόπιο των συναντήσεων, πέραν των θεμάτων που αφορούν τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων, αναμένεται να βρεθεί και το προεδρικό διάταγμα βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για τις ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ