Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θέρμης

Ξεκινά από την προσεχή Τρίτη 10 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θέρμης, για τη σχολική περίοδο 2022-2023. Η υποβολή των αιτήσεων και φέτος  γίνεται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Νομικού Προσώπου socialthermi.gov.gr, στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία για τη διαδικασία μοριοδότησης των αιτήσεων. Η περίοδος υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 31 Μαΐου.

Στις δομές του δήμου Θέρμης φιλοξενούνται βρέφη ηλικίας από 8 μηνών έως 2,5 ετών και νήπια ηλικίας από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Κάθε γονιός ή κηδεμόνας, θα έχει τη δυνατότητα επιλογής δύο δομών, ώστε σε περίπτωση που δε μπορεί να εξυπηρετηθεί στην πρώτη του επιλογή, να μπορεί να εξυπηρετηθεί από την δεύτερη.

Γονιός ή κηδεμόνας που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υποβολή της αίτησής του, ή χρειάζεται περαιτέρω πληροφορίες, μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά, με τον βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής του από τις 08:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα μοριοδοτούνται.

Τα δικαιολογητικά, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την ισχύ της ηλεκτρονικής αίτησης, θα προσκομίζονται  στη δομή της πρώτης επιλογής των ενδιαφερομένων, κατόπιν συνεννόησης με την αντίστοιχη  προϊσταμένη. Σε περίπτωση που η υποβολή των δικαιολογητικών δεν είναι ολοκληρωμένη, ή δεν ταυτίζεται με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, χάνεται η σειρά μοριοδότησης και η συγκεκριμένη αίτηση έπεται των άλλων που έχουν τα σωστά δικαιολογητικά όπως  τους ζητήθηκαν.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Για την εγγραφή των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θέρμης, εκτός της υποβολής του ηλεκτρονικού αιτήματος στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας του ΝΠΔΔ, απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

1. Πρόσφατη βεβαίωση υγείας συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από παιδίατρο για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

2. Βεβαίωση εργοδότη και των δύο γονέων ότι είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους ή βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι ή βεβαίωση εισφορών από τον ασφαλιστικό φορέα των αυτοαπασχολούμενων.

3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων. Στην περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης εντός του χρονικού διαστήματος υποβολής των δικαιολογητικών, δικαιολογημένα, οι σχετικές αιτήσεις θα εξαιρεθούν από διαδικασία μοριοδότησης.

4. Απόδειξη του τόπου κατοικίας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, συμβόλαιο μίσθωσης κατοικίας) για όσους είναι κάτοικοι, αλλά δεν είναι δημότες Θέρμης.

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6. Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων στους σταθμούς, εκτός των προηγούμενων δικαιολογητικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Για την επανεγγραφή απαιτούνται τα ίδια δικαιολογητικά.

Πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των δομών της διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής, τη διαδικασία μοριοδότησης, τον τρόπο καθορισμού των τροφείων και όποια άλλη πληροφορία κρίνεται απαραίτητη, οι ενδιαφερόμενοι γονείς  μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΝΠΔΔ socialthermi.gov.gr. και να επιλέξουν ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ.

Προτείνεται, μέσα από την προαναφερθείσα σελίδα, οι γονείς να ξεναγηθούν «εικονικά» στις αίθουσες των παιδικών σταθμών όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά, παίρνοντας έτσι μια εικόνα των υλικοτεχνικών υποδομών της κάθε δομής.

Να σημειωθεί πως λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τις οποίες, ακόμη, απαγορεύονται οι επισκέψεις στους χώρους των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών από οποιονδήποτε εκτός των φιλοξενούμενων παιδιών και των εργαζομένων.

Αναφορικά με την καταβολή των δικαιολογητικών, οποιαδήποτε επίσκεψη στις δομές, θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και με ραντεβού και τηρώντας πάντα  τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Εφιστάται η προσοχή για συμμετοχή στο πρόγραμμα της Εναρμόνισης και της Οικονομικής Στήριξης (λήψη voucher), με επισκέψεις, από τον Ιούνιο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, ή τηλεφωνική  επικοινωνία με τον παιδικό σταθμό της πρώτης επιλογής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ