Ξεκίνησε το έργο «Κατασκευή Πεζόδρομων» του δήμου Παύλου Μελά

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι παρεμβάσεις του δήμου Παύλου Μελά, σε 51 συνολικά γειτονιές των ΔΚ Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας για την κατασκευή, ανακατασκευή, ή συντήρηση τμημάτων πεζοδρομίων – πεζόδρομων.

Με στόχο την εξασφάλιση της συνεχούς, ανεμπόδιστης και ασφαλούς κίνησης των πεζών, εκπονήθηκε η Μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για το έργο «Κατασκευή Πεζόδρομων» που περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του δήμου Παύλου Μελά.

«Εργαζόμαστε καθημερινά, με ορατά αποτελέσματα, για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας. Δημιουργούμε νέες υποδομές, βελτιώνουμε τις υφιστάμενες για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα διακίνησης και να προσφέρουμε ασφάλεια και καλύτερη καθημερινότητα στους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά», τόνισε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Η Αντιδήμαρχος θεμάτων αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μελετών έργων και σχολικής στέγης Αναστασία Φραγκοπούλου επεσήμανε ότι: «στον προγραμματισμό για το 2022, δόθηκε έμφαση σε έργα και παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους, θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα και θα προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, σε μια ανθρώπινη πόλη, με κατασκευή πεζόδρομων, διανοίξεις – βελτιώσεις – συντηρήσεις οδικού δικτύου, εκσυγχρονισμό δημοτικού φωτισμού σε οδούς και κοινόχρηστους χώρους, ανακατασκευές – συντηρήσεις σχολικής στέγης, ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων, βελτιώσεις και εργασίες που αφορούν στην εξολοκλήρου αναδιαμόρφωση ορισμένων παιδικών χαρών».

Μεταξύ των 51 παρεμβάσεων περιλαμβάνονται και οι εξής:

Ανακατασκευή επιστρώσεων βαθμίδων στη θέση Πλατανάκια της ΔΚ Ευκαρπίας.

Κατασκευή πεζοδρομίου έξω από το Γήπεδο οδού Ιθάκης της ΔΚ Σταυρούπολης.

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Μπουμπουλίνας της ΔΚ Σταυρούπολης.

Τμηματική παρέμβαση στο πάρκο Δενδροποτάμου της ΔΚ Σταυρούπολης.

Κατασκευή πεζοδρομίου στο Ο.Τ. 2005, Άνω Ηλιούπολη (πρώην Παπαδήμα) της ΔΚ Σταυρούπολης.

Κατασκευή τμημάτων πεζοδρομίων στα Ο.Τ. 76Α & 89 της οδού Τριποτάμου των Αμπελώνων της ΔΚ Σταυρούπολης.

Κατασκευή πεζόδρομου και διαδρόμου μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης (Ομόνοια) και τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων στον διάδρομο του Ο.Τ. 57 (Χ.Π.) της ΔΚ Σταυρούπολης.

Ανακατασκευή πλακών πεζοδρομίου μπροστά στο 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης στην οδό Δημ. Μιχαηλίδη της ΔΚ Πολίχνης.

Κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού 2η πάροδος Κηφισίας από την οδό Ιφιγένειας έως την οδό Αγ. Ραφαήλ Μετεώρων της ΔΚ Πολίχνης.

Διάνοιξη οδού Θουκυδίδου (Αερογέφυρα). Κατασκευή πεζοδρομίων άμφω της υπό διάνοιξης οδού της ΔΚ Πολίχνης.

Διάνοιξη πεζόδρομου στο Ο.Τ. 1312 Λεωφόρος Στρατού 85 της ΔΚ Πολίχνης.

Διαβάσεις με κυβόλιθους από βασάλτη α). Αγν. Στρατιώτου 45, β). Αγν. Στρατιώτου 97, γ). Φιλίππου 48 της ΔΚ Πολίχνης.

Ολοκλήρωση υπολειπόμενων εργασιών του έργου: Ανάπλαση πεζοδρομίων παλιού Οικισμού πρώην Δήμου Ευκαρπίας Αρ. Μελέτης 347/2009, σε εννέα σημεία της ΔΚ Ευκαρπίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ