Ξεκίνησε η λειτουργία του ιατρείου διακοπής καπνίσματος δήμου Θεσσαλονίκης

Καπνίστρια εδώ και περίπου πενήντα χρόνια η ίδια, η κυρία Ελένη στις 10.30 σήμερα το πρωί πέρασε την πόρτα του ιατρείου διακοπής καπνίσματος, που ξεκίνησε τη λειτουργία του με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Διάβασα στο facebook για την έναρξη λειτουργίας ιατρείου διακοπής καπνίσματος από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αμέσως πήρα τηλέφωνο κι έκλεισα ραντεβού. Δεν πάει άλλο. Είμαι αποφασισμένη. Πρέπει να το κόψω”, είπε η ίδια.

Κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το ιατρείο διακοπής καπνίσματος επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία και για μια πολύ σημαντική υπηρεσία που προσφέρεται προς τους καπνιστές, ώστε να υποστηριχθούν στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από αυτήν την κακιά συνήθεια κι εξάρτηση.

Το ιατρείο διακοπής καπνίσματος λειτουργεί στον χώρο των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Καραϊσκάκη 4, στην περιοχή της Τριανδρίας. “Μέσα από τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμβάλλει με τις δικές του δυνάμεις στο κομμάτι της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας”, ανέφερε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι οι πολίτες λαμβάνουν υπηρεσίες από ιατρούς που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων. Ενδεικτικά, μέσα στο 2020, σε μια περίοδο δύσκολη λόγω της πανδημίας και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, στα δημοτικά ιατρεία έγιναν περίπου 9.000 ραντεβού.

Κατή την επίσκεψή του στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτης Δημητριάδης κι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας. “Στόχος μας είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές και υπηρεσίες στους συμπολίτες μας”, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης. “Η Θεσσαλονίκη σβήνει το τσιγάρο και λέει ένα τεράστιο ‘ναι’ στη ζωή. Θέλουμε τους πολίτες μας υγιείς, δυνατούς, παραγωγικούς”, πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Κούπκας.

Το ιατρείο διακοπής καπνίσματος θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2313 318.644 και 2313 318.643. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν σε δημότες/κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ