Ξεκίνησε η ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων από τον δήμο Θέρμης

Ο δήμος Θέρμης συμμετέχει για πέμπτη συνεχή χρονιά στη δράση «Κανένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σε ΧΥΤΑ», μια πρωτοβουλία η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και τους δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι κανένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο να μην καταλήξει στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θέρμης καλεί και φέτος τους πολίτες οι οποίοι έχουν προμηθευτεί για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, οποιουδήποτε μεγέθους και πρόκειται να το πετάξουν, από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 να το αποθέτουν δίπλα και όχι εντός των κάδων απορριμμάτων, προκειμένου να γίνει η συλλογή των δέντρων από τις υπηρεσίες του δήμου. Η συλλογή θα γίνεται έως και τις 21 Ιανουαρίου.

Ο δήμος Θέρμης συμμετέχει ενεργά στην ορθή διαχείριση κάθε λογής απορριμμάτων και αποβλήτων, συμβάλλοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς τα χρησιμοποιημένα χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής. Αντ’ αυτού μεταφέρονται στο χώρο λειτουργίας του κλαδοτεμαχιστή του δήμου Θέρμης, όπου ειδικό συνεργείο τα τεμαχίζει και τα θρυμματισμένα υπολείμματα που παράγονται, χρησιμοποιούνται ως εδαφοβελτιωτικά.

Ελατόδασος από χριστουγεννιάτικα δέντρα

“Χάρισε στο περιβάλλον το χριστουγεννιάτικο δεντράκι σου!”. Έτσι τιτλοφορείται η πρωτοποριακή πρωτοβουλία την οποία έχουν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Θέρμης μαζί με το Garden Center Βασιλειάδη, που στόχο έχει να αξιοποιήσει τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα σε γλάστρα, προκειμένου, μετά το τέλος των εορτών, να τα επιστρέψει στη φύση. Δήμος και Φυτώριο απευθύνουν πρόσκληση προς τους πολίτες, αν έχουν επιλέξει να στολίσουν ένα ελατάκι το οποίο είναι σε γλάστρα, αλλά δεν έχουν κήπο για να το μεταφυτεύσουν, ή έχουν κάποιο από προηγούμενες χρονιές που χρειάζεται μεταφύτευση, να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός δάσους από έλατα σε περιοχή του δήμου Θέρμης!“Επικοινώνησε μαζί μας και θα αναλάβουμε εμείς να το μεταφυτεύσουμε και να το φροντίζουμε. Έτσι όλοι μαζί θα φτιάξουμε ένα ελατόδασος στη πόλη μας! Και το πιο σημαντικό! Κάθε φορά που το βλέπεις θα θυμάσαι ότι μεγαλώνει και στολίζει τη φύση, γιατί εσύ αγαπάς το περιβάλλον!”.

Στην κοινή αυτήν προσπάθεια μπορούν να συμμετάσχουν κάτοικοι και από άλλες περιοχές, εκτός του Δήμου Θέρμης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310475475.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ