Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής στο Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου

Αυτές τις ημέρες τα συνεργεία του αναδόχου πραγματοποιούν την αποξήλωση του ακατάλληλου τάπητα, ο οποίος είχε τοποθετηθεί το 2006 και στη θέση του θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας τελευταίας γενιάς προδιαγραφών FIFA.

Στο πλαίσιο των εργασιών συμπεριλαμβάνονται α) η πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, η β) η ενίσχυση του με ενεργειακούς λαμπτήρες τύπου LED, και γ) μια σειρά διαφόρων μικρότερων παρεμβάσεων συντήρησης.

Όπως είναι γνωστό η δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 421.000 ευρώ και καλύπτεται από Δημοτικούς πόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση του έργου, πρωτίστως ήταν αναγκαία η παραχώρηση της αθλητικής εγκατάστασης από την ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκε, στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Χωρίς την ολοκλήρωση αυτής της γραφειοκρατικής διαδικασίας δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αυτό επετεύχθη μετά από αλλεπάλληλες επαφές με τα αρμόδια υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς στην Αθήνα το 2020 και το 2021 και με τη συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου, την άνοιξη του 2022, η Δημοτική Αρχή υπέγραψε την παραχώρηση του Αθλητικού Πάρκου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου για 30 χρόνια.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η σύνταξη της μελέτης η οποία ολοκληρλώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς το έργο δημοπρατήθηκε, το έργο όμως δεν ξεκίνησε στις αρχές του 2023, διότι οι δύο ενστάσεις που υπήρξαν στη διαδικασία της δημοπράτησης οδήγησαν σε πολύμηνη καθυστέρηση την έναρξη των εργασιών.

Μετά την διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων ένας ακόμη στόχος της Διοίκησης του Δήμου γίνεται πραγματικότητα.

Ένας ακόμη εγκαταλελειμμένος αθλητικός χώρος ανακατασκευάζεται με υψηλές προδιαγραφές και μέσα στο επόμενο διάστημα θα παραδοθεί λειτουργικός και ασφαλής στους συνδημότες μας και τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου μας.

Η Διοίκηση του Δήμου διεκδίκησε και παραδίδει από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», 1,8 εκατ. στην νέα δημοτική Αρχή του Δήμου, για την ανακατασκευή των αθλητικών χώρων στα σχολεία μας (κλειστά γυμναστήρια και αύλειους χώρους), αλλά και για την τοποθέτηση κερκίδων στο γήπεδο «Αγαμέμνωνος» στην Ελπίδα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, η ανακατασκευή του Αθλητικού Πάρκου Ευόσμου είχε ενταχθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό της Διοίκησης, με στόχο την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, οι οποίες επί σειρά ετών παρέμεναν παραμελημένοι , ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για άθληση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς ασφαλή χρήση στους δημότες :

-η πλήρης ανακατασκευή των δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στην 25ης Μαρτίου και τη Νυμφαίου

– η πλήρης ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού

-η ολική ανακατασκευή των πέντε ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ σε Εύοσμο και Κορδελιό

-η στεγανοποίηση του ΔΑΚ Ευόσμου και η εσωτερική αναβάθμιση των κερκίδων και του εξοπλισμού του

-η στεγανοποίηση των κλειστών γυμναστηρίων του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου και του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού και η ενίσχυση του φωτισμού

-η ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Αγαμέμνωνος» στην Ελπίδα

-η επικαιροποίηση της μελέτης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Σταδίου άνωθεν του Περιφερειακού, δημοπρατείται άμεσα από τη ΜΟΔ του υπουργείου Ανάπτυξης για να ξεκινήσει η κατασκευή του σταδίου.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ