Βοργιαζίδης: Nα κηρυχθεί ο Δ. Βέροιας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Τεράστιες ζημιές σε δεντροκαλλιέργειες

Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Βέροιας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τις ζημιές σε δεντροκαλλιέργειες από τον παγετό, καταθέτει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Εξηγεί ότι, μετά τις ζημίες από τους παγετούς της 25ης και 26ης Μαρτίου ήρθαν οι καταστρεπτικοί παγετοί τις 9ης και 10ης Απριλίου να ολοκληρώσουν το έργο μιας πρωτοφανούς καταστροφής για την τοπική αγροτική παραγωγή, πλήττοντας σχεδόν το σύνολο της παραγωγής των επιτραπέζιων ροδακίνων, νεκταρινιών, συμπύρηνων, κερασιών, ακτινιδίων, βερικόκων, δαμάσκηνων και λοιπών αγροτικών προϊόντων.

«Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο όλους όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή, την μεταποίηση και την εφοδιαστική αλυσίδα αγροτικών προϊόντων στην περιοχή μας, όπως μεταξύ άλλων, παραγωγούς, επιχειρηματίες και εργαζομένους σε βιομηχανίες τυποποίησης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, προμηθευτές και μεταφορείς», τονίζει ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο Δήμαρχος Βέροιας υπογραμμίζει πως «λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της ζημιάς για τον αγροτικό κόσμο και τους συναφείς επαγγελματικούς κλάδους αλλά και συνολικά για την τοπική οικονομία, είναι επιβεβλημένο να κηρυχθεί ο Δήμος Βέροιας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών και την έμπρακτη στήριξη των αγροτών καθώς και όσων ευρύτερα πλήττονται από την ανυπολόγιστη καταστροφή που συντελέστηκε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ