Βάρδας για Μαρίνα Αρετσούς։ πρόβλημα η ανάπλαση πρόβλημα και η στασιμότητα

Παρέμβαση για το μέλλον της Μαρίνας Αρετσούς και τις αντιδράσεις επί των σχεδίων του ΤΑΙΠΕΔ έκανε ο δικηγόρος Χρήστος Βάρδας, ο οποίος έχει ανακοινώσει τη δημιουργία πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση παράταξης στο δήμο Καλαμαριάς, για τις δημοτικές εκλογές του 2023

Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, παρουσία βουλευτών.

«Κατά την συνεδρίαση διαπιστώθηκε ομοφωνία για την αξιοποίηση – ανάπλαση της Μαρίνας Αρετσούς, διαφωνία, όμως, για την διαδικασία.

Πέντε παρατάξεις τάχθηκαν υπέρ της παραχώρησης σε ιδιώτη επενδυτή για 30 χρόνια με την προϋπόθεση της αναμόρφωσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.), και της μείωσης των όρων δόμησης, και 2 παρατάξεις υπέρ της παραχώρησης της Μαρίνας στον Δήμο Καλαμαριάς.

Η θέση αυτή, των 5 παρατάξεων, παρά την κάθετη διαφωνία μου με τους μέχρι σήμερα ατυχείς διαπραγματευτικούς χειρισμούς της διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς, με βρίσκει σύμφωνο, καθώς είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, η μόνη ρεαλιστική και εφικτή.

Είναι πασίδηλα σαφές ότι προβλήματα έχει η αξιοποίηση, όμως προβλήματα, και ίσως χειρότερα, έχει και η στασιμότητα.

Τελικά ελήφθη μια απόφαση με την οποία ζητείται εκ νέου το πάγωμα της διαδικασίας που επισπεύδει το ΤΑΙΠΕΔ και την οποία δεσμεύθηκαν οι παρόντες βουλευτές, εκτός από έναν, να καταθέσουν ως αναφορά στον αρμόδιο υπουργό κ. Σταϊκούρα.

Προσωπικά δεσμεύομαι, ότι θα παρακολουθώ ενεργά την πορεία και αυτής της διαδικασίας και θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην ευνοϊκή επίλυση του ζητήματος της Μαρίνας Αρετσούς προς την κατεύθυνση του πραγματικού οφέλους των κατοίκων της Καλαμαριάς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ