Τζακόπουλος: «Μια πόλη χωρίς πράσινο αφήνει πίσω του ο απερχόμενος δήμαρχος»

Στην Θεσσαλονίκη εδώ και αρκετές δεκαετίες το ζητούμενο είναι οι χώροι πρασίνου. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια οι προσπάθειες είτε δεν έγιναν, είτε έμειναν στη μέση, είτε απέτυχαν γιατί δεν υπήρχε ο σωστός προγραμματισμός.

Μέσα στην καρδιά του χειμώνα η διοίκηση Ζέρβα βρήκε ακόμη έναν τρόπο να αποψιλώσει το ήδη σχεδόν ανύπαρκτο πράσινο. Αποφάσισε να κλαδέψει και να κόψει εκατοντάδες δέντρα στην Θεσσαλονίκη ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε ήδη κόψει άλλα περίπου 2000. Και το καταστροφικό έργο συνεχίζεται. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρχαν και υπάρχουν.  Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος προτείνει την κοπή άλλων 262 δένδρων σε δρόμους της πόλης.

«Οι άδειες δενδροδόχοι σε όλη την πόλη αποτελούν θλιβερό φαινόμενο», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος.

«Διαμαρτυρηθήκαμε πολλές φορές για αυτήν την καταστροφή. Ζητήσαμε να γίνει σε  αυτές η φύτευση νέων δέντρων, βάζοντας μεγάλα δέντρα και όχι νεαρά δενδρύλλια, τα οποία θα κάνουν δεκαετίες για να μεγαλώσουν» εξήγησε ο κος Τζακόπουλος.

Ωστόσο, οι προτάσεις δεν εισακούστηκαν ποτέ. Αντιθέτως ο κ. Ζέρβας, επέλεξε και προχώρησε στο καταστροφικό κλάδεμα στα 2,5 μέτρα των δέντρων και στην κοπή άλλων στο 1 μέτρο, με το επιχείρημα της «επικινδυνότητας» και της «διαμόρφωσης-ανανέωσης κόμης ή κοπής τους».

«Σήμερα η πόλη γέμισε ξύλινους κορμούς για να μας θυμίζουν σαν αγάλματα ή «μαγεμένες» την επικίνδυνη πρακτική που ακολούθησε ο δήμαρχος στην καταστροφή του πρασίνου στην Θεσσαλονίκη».

«Τουλάχιστον κ. Ζέρβα αν δεν μπορείτε να κάνετε καλό στην πόλη, μην κάνετε τίποτα», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ