Τσαμασλής: «Προχωράμε δυνατά για να χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του δήμου Θερμαϊκού»

Καταλυτικός ήταν στην κεντρική ομιλία του στην Επανομή ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής, μιλώντας σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση.

Σε έναν άρτια δομημένο λόγο,  χωρίς κείμενο, με βάση, την αγάπη του για τον τόπο και τους δημότες του, αλλά και τη βαθειά γνώση αναγκών και έργων,  ανέλυσε τα έργα που έγιναν και γίνονται. Επεσήμανε την πρωτοτυπία αυτή της προεκλογικής του ομιλίας, που αφορά στην πραγματοποίηση των έργων της δημοτικής αρχής και όχι σε αόριστα “θα” και…εκθέσεις ιδεών.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα, ζήτησε, κατ αρχήν, απόλυτη σιγή, ως ένα ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς του Θεσσαλικού κάμπου.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα έργα, που έγιναν από το 2019 έως σήμερα, διάστημα ελάχιστο, συγκριτικά με το συνολικό έργο, αν λάβει κανείς υπόψιν και το νεκρό διάστημα του κορονοιου. Διάστημα το οποίο ωστόσο ο ίδιος και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύτηκαν για την προώθηση και δρομολόγηση έργων, με διαδικτυακή εργασία. Γιατί υπήρχε ορθός σχεδιασμός και πρόγραμμα. Υπήρχε πλάνο μελετημένο και εφικτό.

Έτσι ξεκίνησε το έργο αναμόρφωσης και ανάπτυξης του δήμου Θερμαϊκού, με πρώτο την μεταμόρφωση της περιοχής από μια απέραντη χωματερή σε ένα καθαρό υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον, έργο που  κατατάσσει  το δήμο Θερμαϊκού στις πρώτες θέσεις των καθαρότερων πόλεων στη χώρα. Αναρωτήθηκε δε, γιατί αυτό που κάποιοι αναφέρουν σήμερα ως δεδομένο -και είναι, δηλαδή η καθαριότητα, δεν ήταν δεδομένο και πριν την ανάληψη καθηκόντων από αυτήν την δημοτική αρχή, της οποίας έχει την τιμή να ηγείται.

Μίλησε ακόμα για τα έργα οδοποιίας, ανάπλασης, νέα σχολικά κτίρια και επεμβάσεις – συντηρήσεις σε όλα τα Δ.Δ. του δήμου, για τον περιφερειακό δρόμο Επανομής και για τον νέο ποδηλατοδρόμο, που αποκτά για πρώτη φορά, για το νέο κλειστό γυμναστήριο Επανομής, που είναι το δεύτερο μετά της Μικράς σε όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ακόμα αναφέρθηκε στην οχύρωση του δήμου με αντιπλημμυρικά έργα, στο φωτοβολταϊκό πάρκο, σε έργα αθλητισμοί και πολιτισμοί, αλλά και δράσεις που έγιναν θεσμός, όπως το Thermaikos run  και το φεστιβάλ μουσικής.

Φυσικά, ειδική αναφορά έκανε στο πολύτιμο αγαθό του νερού, πρόβλημα που ταλανίζει χρονιά όλους μας και το οποίο επιλύεται τώρα με την μεταφορά διυλισμένου νερού από την κεντρική δεξαμενή της Καλαμαριάς, με παράλληλο δίκτυο διανομής σε όλο το δήμο. Και αυτό, σε συνδυασμό με την εφαρμογή νέας τεχνολογίας, ψηφιακά υδρόμετρα σε όλα τα Δ.Δ. και σύστημα τηλεματικής για άμεση σύνδεση κατανάλωσης, βλαβών, λογαριασμών, φέρνει, εκτός από διαύγεια σε νερό και καταναλώσεις, μεγάλη μείωση στα τέλη υδρευσης-αποχετευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ