Το «μπράβο» του Αμυρά σε Δαρδαμανέλη για την πλαζ Αρετσούς

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης υποδέχτηκε το μεσημέρι τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά στην Goden Bay. Ο κ. Αμυράς δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη θεαματική αλλαγή της πλαζ Αρετσούς και έσπευσε να συγχαρεί τον Δήμαρχο για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση της περιοχής.

«Θα καταφέρουμε να εγκαταστήσουμε στην πλαζ την πρώτη γαλάζια σημαία, γιατί έχουμε ήδη κάνει τα απαραίτητα βήματα από μια χρονοβόρα διαδικασία που έπρεπε να γίνει, ούτως ώστε να πάρουμε τη σημαία» τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

«Βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο μέρος, στην παραλία της Καλαμαριάς, η οποία ήταν αόρατη όχι μόνο για τους δημότες της Καλαμαριάς, αλλά και για όλους τους Θεσσαλονικείς. Αναστήσατε αυτόν τον όμορφο χώρο, δήμαρχε. Εμείς ως υπουργείο θα σας βοηθήσουμε και για την απόκτηση γαλάζιας σημαίας. Διότι εδώ υπάρχει το μεγάλο πλεονέκτημα ο κάτοικος και ο επισκέπτης να έρχεται με το πόδια από το σπίτι του ή με το ποδήλατό του» επεσήμανε ο κ. Αμυράς, προτείνοντας στη διοίκηση να χρησιμοποιήσει ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς από την πλευρά του ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι ο δήμος αξιοποιεί όλα τα προγράμματα, προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια και πως η πολιτική του βασίζεται στο σεβασμό στο περιβάλλον.

«Έχουμε κάνει κινήσεις, αξιοποιούμε ήδη όλα τα προγράμματα και ο δήμος έχει ήδη στο στόλο του υβριδικά και ηλεκτροκίνητα, κινήσεις που γίνονται στο πλαίσιο εξοικονόμησης της ενέργειας. Επιπλέον τα σχολεία του δήμου καταναλώνουν 1 εκατ. κιλοβατώρες το χρόνο, και από αυτά ήδη οι 100.000 κιλοβατώρες, δηλαδή το 10% εξοικονομούνται από τρία φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί σε τρία σχολεία. Τέτοιες κινήσεις, θα συνεχίσουμε να κάνουμε στο πλαίσιο της μείωσης της κατανάλωσης μας. Και θα έχουν και ένα οικονομικό αντίκτυπο στους δημότες μας» τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, ενημερώθηκαν στη συνέχεια για το πρόγραμμα “Ride Safe”,που αφορά στην ασφάλεια των μέσων μικροκινητικότητας, δηλαδή τα ποδήλατα και τα πατίνια, όταν αυτά είναι κοινόχρηστα. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε τρεις πόλεις, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη, ενώ αναμένεται να εφαρμοστεί σε άλλες 25 στο μέλλον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ