Τις θέσεις της ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο παρουσίασε στη Βουλή ο Δ. Καφαντάρης

Τις θέσεις του Α΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, μετέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης,  στη σημερινή συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καταθέτοντας ταυτόχρονα τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Όπως επεσήμανε στην παρέμβασή του ο κ. Καφαντάρης, η τελευταία τροποποιημένη έκδοση του σχεδίου νόμου είναι σαφώς βελτιωμένη, συγκριτικά με τα πρώτα δύο  σχέδια  που έλαβε η ΚΕΔΕ. Ειδικότερα, κατηγοριοποιεί ορθότερα τα μόρια για τη χορήγηση των αδειών και  των θέσεων στις λαϊκές, εισάγοντας και κοινωνικά κριτήρια για  ευπαθείς ομάδες.

«Εκτός από ορισμένες τεχνικές διορθώσεις, ο πυρήνας του Σχεδίου Νόμου και οι επιμέρους ρυθμίσεις μας βρίσκουν σύμφωνους», πρόσθεσε, «εφόσον βέβαια ληφθούν υπόψη και συμπεριληφθούν οι προτάσεις μας για τα τέλη δραστηριοποίησης, δηλαδή να εισπράττονται από τον οικείο δήμο σε ποσοστό 100%  και όχι στο 75%,  όπως προβλέπεται από το σχέδιο νόμου. Και αυτό διότι οι δήμοι είναι αυτοί που βαρύνονται εξ’ ολοκλήρου με τις δαπάνες για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας- αποκομιδής απορριμμάτων. Να  συμπεριληφθούν επίσης οι προτάσεις μας για την αρμοδιότητα επί των Κυριακάτικων Αγορών, και την μείωση των  κυρώσεων- προστίμων προκειμένου να είναι σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ