Τι πραγματικά συμβαίνει με τους νεκρούς απο κορωνοϊό στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Σε απαντήσεις προς την αντιπολίτευση και διευκρινίσεις προχώρησε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός μετά τα στοιχεία που δημοσιεύθηκε που έδειχναν έναν τεράστιο αριθμό θανάτων απο κορωνοϊό στο δήμο.  Αυτό οφείλεται διότι στον Εύοσμο λειτουργούν τα Κοιμητήρια που εξυπηρετούν όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη και πλέον οι περισσότεροι θάνατοι δηλώνονται στο ληξιαρχείο του Δήμου όπου βρίσκονται τα κοιμητήρια.

Ο Δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού μετά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ανακηρύσσοντας τον Δήμο, ως από τους πρωτοπόρους σε θανάτους από τον ιό Covid-19, προέβη στην εξής άμεση ανακοίνωση-απάντηση:

«Με θλίψη γίναμε μάρτυρες -για μια ακόμη φορά- μιας αήθους επίθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Μαρτίου 2022, από μέλη της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης και από επίδοξους δελφίνους, οι οποίοι δεν δίστασαν να πατήσουν επί «πτωμάτων», με σκοπό να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα και να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή, δυσφημίζοντας τελικά τον ίδιο τους τον Δήμο, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει κατ΄ επανάληψη.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι συκοφάντησαν με σκαιότητα τη Δημοτική Αρχή κι εμένα προσωπικά, εμφανίζοντας τον Δήμο μας ως θλιβερό «πρωταθλητή» στους θανάτους από covid-19 (για την ακρίβεια 4ο σε θανάτους πανελλαδικά), επικαλούμενοι στοιχεία που δεν διασταύρωσαν, αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα για τη διαχείριση της πανδημίας από τη Δημοτική Αρχή, χωρίς ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση να αναφέρουν τι έπραξαν άλλοι Δήμοι που δεν έπραξε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Στο δια ταύτα και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνουμε ότι τα νούμερα που εμφάνισαν είναι απολύτως πλασματικά. Συγκεκριμένα φέρονται τα δύο χρόνια της πανδημίας να έχασαν τη ζωή τους 749 πολίτες στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ενώ στο Δήμο Παύλου Μελά 49, στο Δήμο Νεάπολης Συκεών 15 και στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης μόλις ένας…

Είναι προφανές ότι τα νούμερα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αυτό γιατί πολύ απλά η καταγραφή των θανόντων δεν έγινε βάσει του τόπου κατοικίας τους, αλλά βάσει του τόπου ταφής τους.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο παράκαμψης της γραφειοκρατίας, τα γραφεία τελετών αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν την τυπική διαδικασία δηλώνοντας τον θάνατο στο ληξιαρχείο του Δήμου που βρίσκεται το Κοιμητήριο. Ως εκ τούτου, η καταγραφή των θανόντων από όμορους Δήμους στο Κοιμητήριο του Ευόσμου, είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται αυτός ο μεγάλος αριθμός στο Δήμο μας και να παρατηρείται αυτή η δυσαναλογία θανάτων από covid-19 ανάμεσα στους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία φυσικά δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.

Θυμίζουμε ότι το Κοιμητήριο του Ευόσμου εξυπηρετεί τους εξής Δήμους: Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, όπως επίσης κι ένα τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι θλιβερό εκλεγμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να επιλέγουν τη «λάσπη» για να κάνουν αντιπολίτευση, όσο θλιβερό είναι επίσης να αναπαράγονται τέτοιου είδους «ειδήσεις» από πρόσωπα που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, τα οποία φυσικά κάθε άλλο παρά υπηρετούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, αφού ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν τα στοιχεία των οποίων έλαβαν γνώση, αναπαράγοντάς τα άκριτα και με πιθανό δόλο.

Στους νεκρούς οφείλουμε σεβασμό και επειδή τα τελευταία γεγονότα προσβάλλουν κατάφωρα ζώντες και νεκρούς και δυσφημούν πρώτα τον Δήμο και μετά τη Δημοτική Αρχή, δηλώνουμε προς πάσαν κατεύθυνση ότι επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Ήδη ζητήθηκε από το Ληξιαρχείο του Δήμου να διενεργήσει έρευνα και να παραδώσει τα ακριβή στοιχεία των δύο τελευταίων χρόνων – προς αποκατάσταση της αλήθειας – που τόσο σπανίζει στον τόπο μας»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ