Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου η τελετή Θεμελίωσης του δημοτικού Βρεφονηπιακού Παιδικού Σταθμού στα Πεύκα

Ομόφωνη απόφαση για στήριξη των εργαζομένων της ΕΡΤ3 έλαβε κατά τη συνεδρίασή του (8/9/2023) το δ.σ. του δήμου Νεάπολης-Συκεών, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στα αιτήματά τους. Το θέμα συζητήθηκε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση μετά από αίτημα της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη Αλλιώς – Ενωτική Ανατρεπτική παρέμβαση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών» και αμέσως το ψήφισμα υιοθετήθηκε τόσο από τις λοιπές παρατάξεις («Κοινωνική Συνεργασία», «Άλμα στο Μέλλον» και «Λαϊκή Συσπείρωση» ) όσο και από την παράταξη της Διοίκησης «Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης».

Οι εργαζόμενοι στο Τρίτο Κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης που για δεκαετίες λειτουργεί στην πόλη μας αγωνίζονται αντιδρώντας στις αποφάσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ και εκφράζουν την ανησυχία τους για τις τελευταίες εξελίξεις κάνοντας λόγο στο ψήφισμά τους για συνεχή και συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της φυσιογνωμίας, του προγράμματος αλλά και του προσωπικού του καναλιού και μετατροπή της ΕΡΤ3 σε ανταποκριτικό  γραφείο του ΕΡΤNEWS. Αυτό, όπως επισημαίνουν  υπονομεύει έμπρακτα την ίδια την ύπαρξη της ΕΡΤ3 και προσβάλλει την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. 

 

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος των εργαζομένων της ΕΡΤ3 το οποίο ενέκρινε το δ.σ. του δήμου Νεάπολης-Συκεών

 

Ψήφισμα

 

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, εδώ και καιρό έχουμε εκφράσει την έντονη ανησυχία μας για την συνεχή και συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της φυσιογνωμίας, του προγράμματος και του προσωπικού του τηλεοπτικού μας καναλιού. Σήμερα συντασσόμαστε με σθένος κατά των αποφάσεων της διοίκησης για την αλλαγή του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3. 

Δηλώνουμε αντίθετοι με την κατάργηση των δύο καθημερινών δελτίων ειδήσεων γενικού περιεχομένου, των μοναδικών που παράγονται και εκπέμπονται πανελλαδικά από τη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν αντισταθμίζεται από το σχεδιασμό που έγινε για ένα ημίωρο δελτίο περιφερειακών ειδήσεων και ένα 15λεπτο ένθετο περιφερειακών ειδήσεων στο ΕΡΤNEWS.

Απαντάμε στους ισχυρισμούς της διοίκησης περί “αναβάθμισης”, ότι η συνεχιζόμενη δραματική μείωση του συνολικού χρόνου παραγόμενου ενημερωτικού και άλλου προγράμματος από την ΕΡΤ3 και η μετατροπή της σε ανταποκριτικό γραφείο του ΕΡΤNEWS, υπονομεύει έμπρακτα την ίδια την ύπαρξη του τρίτου καναλιού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προσβάλοντας παράλληλα την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. 

Κοινή μας θέση είναι ότι το ΕΡΤNEWS δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τη βίαιη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, για την υποβάθμιση του ρόλου της σε δορυφορικό πάροχο περιορισμένου ειδησεογραφικού περιεχομένου και για την ουσιαστική κατάργηση της οργανωτικής υπόστασης της. 

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ να ανακαλέσει άμεσα τις αποφάσεις για το ειδησεογραφικό πρόγραμμα της τηλεόρασης, να σταματήσει τώρα τη συρρίκνωση του ενημερωτικού περιεχομένου και να επαναφέρει τον πλήρη ενημερωτικό χαρακτήρα του τηλεοπτικού καναλιού μας. Η ΕΡΤ3 είναι και θα παραμείνει το περιφερειακό μέσο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με πανελλαδική εμβέλεια και έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 δεν θα επιτρέψουμε την ακύρωση του ρόλου που αναλογεί στην ιστορία και την αποστολή της.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ με αποφασιστικότητα για την ΕΡΤ3: 

– Την ενδυνάμωση της σχέσης της με τη Θεσσαλονίκη, την περιφέρεια και την κοινωνία. 

– Την ενίσχυση της φυσιογνωμίας και των χαρακτηριστικών του τηλεοπτικού προγράμματος, με πολυθεματικό περιεχόμενο (ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, μορφωτικό, πολιτιστικό, αθλητικό) και με την ανάπτυξη εσωτερικών παραγωγών και ντοκιμαντέρ. 

– Την αναβάθμιση των δύο ραδιοφωνικών σταθμών, 102 FM και 95.8 FM. 

– Την διατήρηση των οργανωτικών μονάδων της ΕΡΤ3, στο πλαίσιο του υπηρεσιακού οργανισμού, με το σύνολο του προσωπικού και με πλήρεις αρμοδιότητες. 

– Τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, πολυφωνική δημόσια ραδιοτηλεόραση, απαγκιστρωμένη από την εκάστοτε κυβερνητική κηδεμονία. 

Την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς αποκλεισμούς, σε όλα τα μέσα και τις δομές της ΕΡΤ. 

Την ενίσχυση όλων των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ και την αναβάθμιση των ραδιοφωνικών προγραμμάτων τους.

Την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την εφαρμογή της ΣΣΕ και την πραγματοποίηση προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου και όχι με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου, όχι με μονομελή εξωτερικά συνεργεία. 

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ στους πολίτες, τους κοινωνικούς, παραγωγικούς, πολιτιστικούς, μορφωτικούς, επιστημονικούς φορείς, τον κόσμο της εργασίας, τις συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας και τους καλούμε να ενώσουν τη φωνή τους, με τις διεκδικήσεις μας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τη θέληση μας να αγωνιστούμε δυναμικά για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ