Θύμα εμπρησμού το Ανοιχτό Θέατρο Συκεών-Σίμος Δανιηλίδης: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και σοβαρές ζημιές»

Θύμα εμπρησμού το Ανοιχτό Θέατρο Συκεών. Ομάδα νεαρών το παραβίασε και έβαλε φωτιά.

Σίμος Δανιηλίδης: “ Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και σοβαρές ζημιές. Άμεση ανάγκη για αυξημένη αστυνόμευση”

Αίσιο τέλος είχε, χάρη στην έγκαιρη ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά που άναψε, μέρα-μεσημέρι, ομάδα νεαρών κακοποιών στοιχείων μέσα στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης». Για πολλοστή φορά, ομάδα νεαρών, με κίνδυνο μάλιστα της σωματικής τους ακεραιότητας, σκαρφάλωσαν και παραβίασαν ψηλές σιδερένιες και συρμάτινες περιφράξεις, εισέβαλαν στον πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών και έβαλαν φωτιά, καίγοντας στρώματα.
Δύο πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο με τους πυροσβέστες να σκαρφαλώνουν για να τη σβήσουν, με αποτέλεσμα να αποτραπεί ο κίνδυνος της επέκτασης της φωτιάς στην παρακείμενη Δενδροφυτεία και να αποφευχθούν σοβαρές υλικές ζημιές, καθώς λίγο έλειψε να καούν οι καινούργιες πλαστικές καρέκλες που βρίσκονται στο Θέατρο και να καταστραφεί η πρόσφατη μόνωση και πολύτιμος εξοπλισμός που βρίσκεται στις αίθουσες Αθλητισμού, κάτω από τις κερκίδες.
Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης «Δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία φορά. Υπάρχουν δεκάδες γραπτές και προφορικές καταγγελίες για το συγκεκριμένο σημείο και παρόλα αυτά δεν υπήρξε ποτέ κανένα αποτέλεσμα από την Αστυνομία, με τα ‘κακοποιά’ αυτά νεαρά στοιχεία να συνεχίζουν απτόητα το επικίνδυνο έργο τους, σκαρφαλώνοντας και παραβιάζοντας ψηλές σιδερένιες και συρμάτινες περιφράξεις με κίνδυνο της ζωής τους, και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, και ευτυχώς, χάρη στην άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής, δεν πρόλαβαν να υπάρξουν σοβαρές υλικές ζημιές και να κινδυνέψει από πιθανή επέκταση της φωτιάς ο μοναδικός και πολύτιμος πνεύμονας πρασίνου της περιοχής, η Δενδροφυτεία».
Αξίζει να σημειωθεί πως, μόλις πριν λίγα 24ωρα, στο ίδιο σημείο, άγνωστοι εκσφενδόνιζαν μέσα από το δάσος μπουκάλια μπύρας και ρετσίνας, προκαλώντας ζημιές στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας άγνωστοι δράστες βεβήλωσαν τα Κοιμητήρια των Πεύκων κλέβοντας μεταλλικά καντήλια και θυμιατά από ισάριθμα μνήματα, προκαλώντας στην προσπάθειά τους έντονες και εκτεταμένες φθορές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ