Θεσσαλονίκη: Τον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορδελιού- Εύοσμου επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ

Τον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορδελιού- Εύοσμου, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2013 και σήμερα φιλοξενεί 21 γυναίκες με τα παιδιά τους, επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Στους χώρους της κοινωνικής δομής βρέθηκαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Αντώνης Σαουλίδης, Νίκος Ξυλούρης, Μελίνα Βερβερίδου, Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης καθώς και τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημήτρης Κνης, Δημήτρης Ζαγκάκης.

Το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Σωτηράκης και Γιώργος Σταυρίδης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του Ξενώνα καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή, όπως το κτηριακό, η φύλαξή του αλλά και η αδυναμία ανταπόκρισης σε έκτακτες ανάγκες λόγω ακαμψίας του προγράμματος χρηματοδότησης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να ενημερωθούν για το έργο των κοινωνικών δομών και να αναδείξουν τη σπουδαιότητα τους και αφετέρου να συζητήσουν για τα θεσμικά και οργανωτικά προβλήματα που εμποδίζουν περισσότερες γυναίκες να βρουν καταφύγιο.

«Οι καταγγελίες γυναικών που έχουν υποστεί βία από τον σύζυγό τους ή τον σύντροφό τους ολοένα και αυξάνονται. Πρόκειται για γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τα κοινωνικά στρώματα, για τις οποίες εκφράζουμε τον θαυμασμό και τη στήριξή μας που βρίσκουν το θάρρος και σπάνε τις αλυσίδες του φόβου και της σιωπής. Η ανοχή μας είναι μηδενική. Λύστε τη σιωπή, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών το οποίο και λόγω του εγκλεισμού έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Σε αυτές τις γυναίκες, η Πολιτεία πρέπει να είναι δίπλα, να τις δώσει φωνή για να βγουν από τον εφιάλτη και να κάνουν τα όνειρα τους για ένα καλύτερο αύριο πραγματικότητα», δήλωσε ο κ.Σαουλίδης.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ