Θεσσαλονίκη: Στο Καυτανζόγλειο ο Ζέρβας – Το μήνυμα για τον Άλκη

Στο Καυτανζόγλειο, μαζί με τις ομάδες ποδοσφαίρου του 27ου ΓΕΛ Τούμπας & του 30ου ΓΕΛ Χαριλάου αποφάσισε να βρεθεί σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Ζέρβας για να τιμήσει τη μνήμη του 19χρονου Άλκη.
“Τα σχολεία ενώνουν την πόλη” στην πράξη για να τιμήσουν τη μνήμη ενός σχεδόν συνομηλίκου τους, ο οποίος αγαπούσε τον αθλητισμό και το μόνο που ήθελε είναι να ακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα. Για να τιμήσεις τον Άλκη άλλωστε σήμερα, πρέπει να αποφασίσεις τι άνθρωπος θέλεις να είσαι. Και χαίρομαι πολύ που τα παιδιά και οι καθηγητές τους, μου έδωσαν την ευκαιρία να σταθώ πλάι τους, στη σωστή πλευρά, αναφέρει ο δήμαρχος σε ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου

«Ο Άλκης ήταν 19 χρονών παιδί, πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου.

Μιλούσε με τους φίλους του στα σκαλοπάτια μιας πολυκατοικίας. Σκηνή πολύ οικεία για την ελληνική κοινωνία που αγαπά ακόμα τη γειτονιά και τις μυρωδιές της.

Τους ρώτησαν «τι ομάδα είναι». Η πιο παιδική, η πιο αγνή ερώτηση κάποτε, ο τρόπος για να γνωριστούν δύο αγόρια στην παιδική χαρά, στην πλατεία, στο σχολείο, μια ερώτηση επί της οποίας χτίζονταν φιλίες, αναμνήσεις, δεσμοί ζωής. Στον Άλκη αυτή η ερώτηση κόστισε τη ζωή του.» Δανείζομαι την παραπάνω εισαγωγή από την εξαιρετική γραφίδα του Zastro γιατί περιγράφει γλαφυρά, αυτά που σκεφτόμαστε όλοι μας τον τελευταίο χρόνο.

Για να τιμήσω τη μνήμη του Άλκη σήμερα αποφάσισα να βρεθώ στο Καυτανζόγλειο, μαζί με τις ομάδες ποδοσφαίρου του 27ου ΓΕΛ Τούμπας & του 30ου ΓΕΛ Χαριλάου.

“Τα σχολεία ενώνουν την πόλη” στην πράξη για να τιμήσουν τη μνήμη ενός σχεδόν συνομηλίκου τους, ο οποίος αγαπούσε τον αθλητισμό και το μόνο που ήθελε είναι να ακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα. Για να τιμήσεις τον Άλκη άλλωστε σήμερα, πρέπει να αποφασίσεις τι άνθρωπος θέλεις να είσαι. Και χαίρομαι πολύ που τα παιδιά και οι καθηγητές τους, μου έδωσαν την ευκαιρία να σταθώ πλάι τους, στη σωστή πλευρά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ