Θεσσαλονίκη: Προχωρά η δημιουργία “Πάρκου Διατροφής” στους Αμπελόκηπους

Προχωρά η δημιουργία «Πάρκου για τον πολιτισμό της Διατροφής» σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης.

Το έργο, με προϋπολογισμό 2,4 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και αποσκοπεί στην αποκατάσταση και τον εξοπλισμό τόσο του κτιρίου που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο όσο και των εξωτερικών χώρων.

Στόχος της δημοτικής αρχής του δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκο, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη διαιτολογία, τη διατροφή, τον πολιτισμό και τη ψυχαγωγία των πολιτών.

Οι δραστηριότητες που θα μπορούν να αναπτυχθούν στον χώρο θα σχετίζονται με τη διάθεση πρώτων υλών για την παρασκευή εδεσμάτων από επώνυμους παραγωγούς απ’ όλη τη χώρα, με εξοπλισμό για το μαγείρεμα, την εστίαση και τη διατροφική τεκμηρίωσή τους, ενώ θα δίνεται έμφαση στην παράδοση της ελληνικής κουζίνας.

Πέρα από την κατασκευή κουζινών, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να μαθαίνουν τα «μυστικά» της μαγειρικής και της σωστής διατροφής, αναμένεται να δημιουργηθεί κι ένας λαχανόκηπος, όπου θα φυτευτούν κάθε είδους προϊόντα, αποτελώντας και τόπο επίσκεψης των σχολείων της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ