Θεσσαλονίκη Μαζί: Η διοίκηση Ζερβα δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους κοινωφελείς κοινόχρηστους χώρους της πόλης

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην οποία παρουσιάστηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου η κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τους κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους της πόλης, αναδείχτηκε ξεκάθαρα ο κίνδυνος να αποχαρακτηριστεί και να χαθεί μια για πάντα για την πόλη μας και τους δημότες, ένας μεγάλος αριθμός οικοπέδων, τα οποία προορίζονται και είναι χαρακτηρισμένα για αυτούς τους σκοπούς.
Η διοίκηση του κυρίου Ζέρβα αναγκάστηκε να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την πραγματική κατάσταση που επικρατεί, μετά από επανειλημμένες και αποφασιστικές παρεμβάσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και αφού έγινε ολοφάνερο όλο το προηγούμενο διάστημα, από την αρχή της θητείας της μέχρι και σήμερα, από τους συνεχείς αποχαρακτηρισμούς οικοπέδων, ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το τεράστιας σημασίας για την πόλη μας, αυτό θέμα.
Είναι γνωστό ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη, σε σχέση με τους ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους που διαθέτει.
Αναρωτιόμαστε, πως συνάδει αυτή η ζοφερή κατάσταση και οι δυσοίωνες προοπτικές της, με τις στομφώδεις και θριαμβευτικές δηλώσεις του κυρίου Ζέρβα, μετά από κάθε συνάντηση που έχει με τον κύριο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του;
Αλήθεια γιατί δεν έθεσε ποτέ το θέμα με αποφασιστικότητα στον πρωθυπουργό, γιατί δε διεκδίκησε τους πόρους που είναι απαραίτητοι για να σωθούν τα οικόπεδα, αλλά αντίθετα αναλώνεται μόνο σε επικοινωνιακές φιέστες, χωρίς ουσία και χωρίς αντίκρισμα;
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχτηκαν ξεκάθαρα η φιλοσοφία και η νοοτροπία που αντιμετωπίζει η Διοίκηση το θέμα, καθώς και οι προθέσεις της.
Έγινε φανερό, ότι ο κύριος Ζέρβας και οι συνεργάτες του έχουν αποδεχθεί μοιρολατρικά την κατάσταση και έχουν συμβιβαστεί με την προοπτική της απώλειας των οικοπέδων.
Αυτό που τους απασχολεί δεν είναι η διάσωση τους, αλλά η ιεράρχηση αυτών που θα αφήσουν να χαθούν, χωρίς καμιά προσπάθεια και χωρίς να δώσουν καμία μάχη για τη σωτηρία τους.
Για αυτό και ήταν φανερή η αμηχανία τους όταν κατατέθηκε από την αντιπολίτευση η πρόταση για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής με στόχο τη διεκδίκηση πόρων, οι οποίοι θα διατεθούν για να διασφαλιστεί, ότι τα οικόπεδα δε θα χαθούν, αλλά θα αξιοποιηθούν για τον σκοπό που είναι χαρακτηρισμένα, για το καλό της πόλης και των δημοτών.
Ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, αποδέχτηκαν φυσικά με βαριά καρδιά την πρόταση, αφού δε μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δήλωσαν αμέσως «παρών» σε αυτή την προσπάθεια που είναι συγχρόνως και μια μεγάλη πρόκληση για όλους, αφού από την έκβαση της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Θεσσαλονίκης, η ποιότητα ζωής των δημοτών μας και ειδικά των επόμενων γενεών.
Η διαπαραταξιακή επιτροπή είναι μια χρυσή ευκαιρία να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της Θεσσαλονίκης για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου.
Θα αγωνιστούμε για την επιτυχία της προσπάθειας με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά δηλώνουμε συγχρόνως ότι είμαστε σε θέση να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια και κάθε σκέψη του κυρίου Ζέρβα και της παρέας του που έγιναν φανερές ήδη από την πρώτη στιγμή, να αποτελέσει η συγκρότηση της επιτροπής άλλοθι για την αποτυχία της διοίκησης τους.
Οι τεράστιες ευθύνες τους, δεν παραγράφονται και θα λογοδοτήσουν για αυτές στους Θεσσαλονικείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ