Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στον Άγιο Δημήτριο η εικόνα της Θεοτόκου που είχε σωθεί από την πυρκαγιά του 1917

Την εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου,την οποία διέσωσε οικογένεια Θεσσαλονικέων από την πυρκαγιά του 1917, όταν είχε καεί ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου, παρέδωσε και πάλι στο ναό ο νέος Μητροπολίτης Φιλόθεος. Η οικογένεια που διέσωσε την εικόνα, την έδωσε στον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης λίγο πριν χειροτονηθεί.

Η εικόνα της Θεοτόκου, που κρατάει στα χέρια της τον Ιησού έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα επέστρεψε στο σπίτι της. Η οικογένεια Καλτσά που διέσωσε την εικόνα εγκαταστάθηκε μετά τη φωτιά τη Χαλκίδα, τόπο καταγωγής του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και λίγο πριν από τη χειροτονία του, ζήτησε από τον ίδιο να την επιστρέψει στο ναό όπου ανήκε.

«Ήταν μια εικόνα που ήρθε στα χέρια μου πριν από κάποιες μέρες. Πριν από 20 μέρες περίπου ένας χριστιανός της Χαλκίδας όπου λειτούργησα μια Κυριακή στην ενορία μου στον Άγιο Νικόλαο, μετά την εκλογή μου ως μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ζήτησε να με δει και μου έδωσε αυτήν την εικόνα. Μου ζήτησε να μου την δώσει, ώστε να την επιστρέψω στον ναό του Αγίου Δημητρίου. Με την ίδια απλότητα που μου την προσέφερε, με την ίδια απλότητα κι εγώ την επέστρεψα στον τόπο της από όπου διασώθηκε γιατί εκεί ανήκει κι εκεί έπρεπε να είναι»,όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Φιλόθεος.

Σήμερα η εικόνα της Παναγίας που υπήρχε για χρόνια στο ναό, πριν την πυρκαγιά του 1917, φυλάσσεται σε κρυφό μέρος, μέχρι να διατηρηθεί, να ασφαλιστεί και να δοθεί προς προσκύνημα στους πιστούς .

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ